Lahmacun özellikle iç Anadolu bölgesinde çok tercih edilen bir yemektir. Çoğunlukla dışarda satılan lahmacun ev yapımı olarak pek tercih edilmez. Lahmacunun içeriğindeki malzemeler ve acılık oranı farklı yöreler tarafından değişiklik gösterebilir. Bu lahmacun tarifiyle evinizi mis gibi kokutacak…
Ev yapımı lahmacun iç malzemeleri nelerdir?
- 1 adet büyük yeşil biber
- 1 adet büyük kırmızı biber
- 1 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 dal maydanoz
- 500 gr çekilmiş kıyma
- 1 büyük yemek kaşığı salça
- Baharatlar (pul biber, kırmızı biber, kimyon, karabiber, tuz) = 1 çay kaşığı
Ev yapımı lahmacun hamur malzemeleri nelerdir?
- 2 büyük su bardağı su
- 4 büyük su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 1 dolu çay kaşığı şeker
Ev yapımı lahmacun yapımı;
- İlk olarak lahmacunun iç harcını hazırlayın. Blender yardımıyla 1 soğanı ve 1 biberi çekin. Daha sonra sarımsak, domates, maydanoz ve salçayı ekleyin tekrar blender ile çekin.
- Hazırladığınız bu harcı büyük bir kaba alın ve çekilmiş kıymayı da ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyerek karıştırın.
- Malzemeleri tamamladıktan sonra üzerine bir örtü veya streç yapın biraz buzdolabında bekletin.
- İç harcı dolapta beklerken, hamur yapılışına geçin. Büyük bir kaba tuz, şeker ve unu ekleyin. Ve daha sonra karıştırın
- Hamurun orta kısmına büyük bir havuz açın.
- Açtığınız havuzun ortasına suyu ekleyin ve yavaş yavaş yoğurun.
- İyice yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine streç örtün ve buzdolabında 25 dk. bekletin.
- Dinlenmiş iç harcını ve hamurunuzu buzdolabından çıkartın. Un döktüğünüz tezgâha bezeleri orta boy şeklinde ayırın. Toplam 12 beze elde etmeye çalışın.
- Ardından bu bezeleri merdane veya oklava ile açın.
- Açtığınız bezelerin içine iç harcı ekleyin.
- Daha sonra ısıtılmış fırında 250 derece ile pişirin.
- Şimdiden AFİYET OLSUN : ) : )