Domates Soslu Köfteli Spagetti Tarifi: Hem Doyurucu Hem Lezzetli

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Domates Soslu Köfteli Spagetti Tarifi: Hem Doyurucu Hem Lezzetli

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arıyorsanız, domates soslu, parmesanlı ve köfteli spagetti tarifini mutlaka denemelisiniz! İşte Müjgan Yurtseven'in tarif defterinden, sevdiklerinizle keyifli sofralar kurmanıza yardımcı olacak bu enfes tarifin tüm detayları.

Tarif Bilgileri:

  • Servis: 4 kişilik

  • Hazırlama Süresi: 30 dakika

  • Pişirme Süresi: 10 dakika + 10 dakika

Malzemeler:

Köfte İçin:

  • 300 gr orta yağlı dana kıyma

  • 1 yemek kaşığı galeta unu

  • 1 küçük kuru soğan (rendedilmiş)

  • 3-4 dal maydanoz (ince doğranmış)

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • Yarım çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz

Domatesli Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)

  • 400 gr ev yapımı domates sosu

  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik

Makarnaya:

  • 1 paket spagetti makarna

  • 4 litre su

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan

  • 8-9 dal maydanoz veya fesleğen (ince doğranmış)

Yapılışı:

  1. Köfteleri Hazırlayın:

    • Köfte malzemelerini geniş bir kaba alın ve iyice yoğurun.

    • Karışımdan bilye büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

    • Airfryer veya fırında, 180°C'de yaklaşık 25 dakika pişirin. Köfteler altın rengi olana kadar pişirin.

  2. Domates Sosunu Hazırlayın:

    • Zeytinyağını ve tereyağını wok tavaya alın.

    • Sarımsağı ekleyip kısık ateşte aromasını bırakana kadar çevirin.

    • Domates sosu, baharatlar ve tuzu ekleyip, sos koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

    • Kızarmış köfteleri ve kekikleri sosa ekleyin, 2-3 dakika daha pişirin.

  3. Makarnayı Haşlayın:

    • Büyük bir tencereye suyu alın ve kaynamaya başlayınca tuz ve makarnayı ekleyin.

    • Paketin üzerindeki talimata göre, makarnayı al dente olacak şekilde haşlayın.

    • Haşlanan makarnanın suyundan 1 su bardağı kadarını ayırın, makarnayı süzün.

  4. Makarna ve Sosu Birleştirin:

    • Domates sosunu tekrar ocağa alıp kısık ateşe getirin.

    • Haşladığınız makarnayı, kenara ayırdığınız makarna suyu ve rendelenmiş parmesanı ekleyin.

    • Alttan üste doğru karıştırarak, sosu makarnaya iyice yedirin. 2-3 dakika sonra ocağı kapatın.

  5. Servis Edin:

    • Makarnayı tabaklara paylaştırın.

    • Üzerine rendelenmiş parmesan ve doğranmış maydanoz veya fesleğen serpiştirerek servis yapın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER