Ev yapımı profiterol tarifi! Evde profiterol nasıl yapılır?

 Ev yapımı profiterol tarifi! Evde profiterol nasıl yapılır?
Evde tatlı yapmayı sevenler için, yumuşacık profiterol toplarıyla hazırlayabileceğiniz harika bir tarifimiz var. İçindeki enfes krema ve üzerindeki çikolata sosuyla bu tatlı, hem görünümü hem de lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olacak!

Profiterol, Fransız mutfağından dünyaya yayılan ve herkesin severek tükettiği bir tatlıdır. Kıvamında hazırlanmış hamuru, pürüzsüz kreması ve yoğun çikolata sosuyla misafirlerinizi etkilemek artık çok kolay. İşte evde kolayca yapabileceğiniz tam ölçülü bir profiterol tarifi!

MALZEMELER

HAMUR İÇİN:

1 su bardağı su

100 gram tereyağı

1 su bardağı un

4 adet yumurta

Bir tutam tuz

KREMA İÇİN:

2,5 su bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı tereyağı

ÇİKOLATA SOSU İÇİN:

200 ml krema

150 gram bitter çikolata

YAPILIŞI

1. HAMURUN HAZIRLANIŞI:

Orta boy bir tencereye su ve tereyağını koyun. Tereyağı tamamen eriyene kadar orta ateşte karıştırın.

Hamuru 3-4 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin. Tencerenin tabanında ince bir kabuk oluşmaya başlayınca ocağı kapatın ve hamuru soğumaya bırakın.

Ilınan hamura yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtadan sonra hamuru mikserle veya tahta kaşıkla iyice karıştırın. (Hamurun pürüzsüz ve yapışkan bir kıvamda olması gerekiyor.)

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru bir krema torbasına doldurun ve ceviz büyüklüğünde toplar halinde tepsiye sıkın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika, üzeri altın sarısı olana kadar pişirin. (Fırının kapağını ilk 20 dakika açmamaya dikkat edin.)

2. KREMA YAPIMI:

Süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Kıvam alınca ocağı kapatın ve vanilin ile tereyağını ekleyin. Karıştırarak soğumaya bırakın.

Krema tamamen soğuduktan sonra pürüzsüz bir kıvam alması için mikserle çırşabilirsiniz.

3. ÇİKOLATA SOSUNUN HAZIRLANIŞI:

Kremayı küçük bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelmeden ısıtın.

İsınan kremanın içine bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin. Homojen bir sos elde edince ocağı kapatın.

4. PROFİTEROLÜN BİRLEŞTİRİLMESİ:

Fırından çıkan profiterol toplarını bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin veya alt kısmından bir delik açın.

Krema torbası kullanarak topların içine hazırladığınız kremayı sıkın.

Tüm topları bir servis tabağına dizin. Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu dökün.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER