Börekleriniz çıtır çıtır olmuyor mu? Dışı kuru içi ise sulu mu kalıyor? İşte çözümü...

Fatih Bayram
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Börekleriniz çıtır çıtır olmuyor mu? Dışı kuru içi ise sulu mu kalıyor? İşte çözümü...
Dışı çıtır çıtır bir böreğin lezzeti her damak için mutlaka eşsizdir. İster ıspanaklı, ister peynirli isterse patatesli olsun nar gibi kızaran yufkanın lezzeti bambaşkadır. Sizlerde çıtır çıtır börekler yapmak istiyorsunuz ancak başaramıyor musunuz? Bu sosu böreklerin içerisine sürmeniz yeterli...

Her yiğidin harcı olmayan lezzetli börek yapmanın sırrı ünlü şefler tarafından verildi. Yufka böreklerinde parmaklarınızı yedirtecek o sosu böreklerinizi sarmadan içerisine sürerseniz lezzetli mi lezzetli çıtır mı çıtır börekler yapabilirsiniz. 


Parmakları yedirten börek sosu 


Hem kabarmış hem de çıtır çıtır olmuş böreğin püf noktası sodadır. Her türlü yufka böreğinde içerisine sürerek kullanabileceğiniz soda yufkaların daha çıtır olmasını sağlarken nar gibi de kızartır. Soda ile yapılabilecek en iyi börek ise sodalı börektir. Sizlerde aşağıdaki tarif ile çıtır çıtır sodalı börek yapabilirsiniz. 


6 adet hazır yufka
200 ml süt
200 ml yoğurt
200 ml sıvı yağ
2 adet yumurta
300 ml maden suyu
İç Malzemesi için:
Yarım demet maydanoz
300 gram az yağlı peynir
1 adet yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Üzeri için:
Yarım çay kaşığı susam ve çörek otu
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber


Sodalı Börek Yapılışı;


Yuvarlak fırın tepsimizi sıvıyağ ile yağlayalım. Kalan sıvıyağ ile yumurta ve sütü bir kapta karıştıralım. İç harcı için maydanozları güzelce yıkayıp ince ince kıyalım. Peynirleri rendeleyelim, yumurta sarısıyla birlikte harmanlayalım. Bir adet hazır yufkayı tepsinin içine serelim. Dışarda kalan kısımları tepsinin ortasına doğru koyalım ve hazırladığımız sostan gezdirelim. Üstüne yufka koyup peynirli iç harçtan koyalım. Yufka bitene kadar işlemlerimizi tekrar edelim. Harç bitip yufka kalırsa onları da tepsimizde soslayıp dizelim. En üste maden suyunu dökelim. Güzelce yedirerek bu işlemi yapalım. Kalan sosu bir yumurta ile çırpıp böreğe dökelim. Son olarak susam çörek otu ve tatlı kırmızı toz biberi böreğimizin üstüne dökelim ve 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim.

 

  • #sodalı börek #börek #çıtır börek

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER