Sarmanın lezzetini arttırmak için yalnızca 1 bardak yetiyor!

 Sarmanın lezzetini arttırmak için yalnızca 1 bardak yetiyor!

Misafir sofralarının vazgeçilmezi olan sarmanın kusursuz olması iyi pişirmeden geçmektedir. Sarmayı iyi pişirmenin püf noktaları merak konusudur. Kalem gibi sarılan yapraklar,ziyafet sofralarının olmazsa olmazıdır.

Pişirme esnasında lezzetini arttırmak için limon dilimleriyle süslenir. Ancak bu yeterli değil! Zeytinyağlı sarmayı hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Zeytinyağlı yaprak sarmanın püf noktalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Lezzetli bir sarma için taze ve mevsiminde yaprak seçmeniz gerekiyor. Mevsiminde temin ettiğiniz yaprakları doğru yöntem ile saklayabilirsiniz.

Genellikle İç Anadolu'da iç harcını hazırlarken; Soğan,nane,maydonoz,salça,karabiber, zeytinyağı ve pirinç kullanılır.

Akdeniz ve Ege bölgelerinde ise sarmalar daha çok ekşili ve zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Her iki bölgede de oldukça sevilen sarmaların daha lezzetli pişmesi ve kuru olmaması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan ilki malzeme seçimidir. Çünkü malzemelerinizin taze ve doğal olması lezzetli bir yemek elde etmenizi sağlar.

Bunun yanı sıra tavuk suyu ve et suyu pilav ve çorbalara lezzet katması için koyulur.

Pişirme esnasında sarma tenceresine koyulan suyun yanı sıra tavuk suyu veya et suyu koymanız sarmayı lezzetlendirecektir. 1çay bardağı kadar tavuk suyu gezdirmeniz yeterlidir. Bu yöntem sarmaların kuru kalmamasını sağlayacak,sarmayı daha da lezzetlendirecektir.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER