Lezzetli yiyecekler arasında yer alan kış güveci kış aylarının vazgeçilmez bir yemeğidir. Bu nedenle bu yemeğin nasıl yapılacağı birçok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alır. Lezzetli bir şekilde hazırlanabilecek bu yemeği kısa bir süre içerisinde hazırlayabilmek mümkün olur. Böylelikle davetlerde ve gündelik hayatta lezzetli bir yemek hazırlanmış olur.
Kış Güvecinde Kullanılan Malzemeler
Kış güveci yapılırken kullanılan malzemeler oldukça çeşitlidir. Bu malzemeleri dozunda kullanarak lezzetli bir yemek hazırlayabilmek mümkün olur. Kış güveci hazırlanırken kullanılacak malzemeler arasında ise:
- Yarım kilo kuşbaşı
- 20 adet soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber, 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 bardak su
- 3 patates
- 2 havuç
- Tuz, karabiber
- 6 adet sarımsak
- 2 adet pırasa
- 1 tane kereviz
Bu şekildedir. Bu malzemeler temin edildikten sonra kış güvecini herhangi bir sorun yaşamadan hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Kış Güvecinin Hazırlanışı
Gerekli malzemeler temin edildikten sonra lezzeti ile damaklarda iz bırakan kış güvecini hazırlamaya başlayabilmek mümkündür. Güveci hazırlayabilmek için ilk olarak güvecin iç kısmına zeytinyağının ilave edilmesi gerekir. Zeytinyağını ilave ettikten sonra ısıtarak içine etleri koyulup kavurmaya bırakılır. Etler kavrulurken ince ince doğranmış soğanların etlerin üzerine ilave edilmesi gerekir. Soğanları doğrayıp etlerin üzerine ilave ettikten sonra domates salçası ve biber salçasını ilave edin. Salçalar eklendikten sonra etlerin kokusu gidene kadar soteleme işleminin yapılması gerekir. Daha sonra 2 su bardağı su ilave edip etleri pişene kadar ateşte bırakın. Yaklaşık 30 dakika içerisinde etlerin pişmesi mümkün olur. Etler pişmeye yakın bir süreçte iken dilimlenen havuçların içerisine ilave edilmesi gerekir. Havuçları ilave ettikten sonra biber, patates, pırasa, sarımsak, kereviz gibi malzemeleri de ekledikten sonra güvecinizi karıştırabilirsiniz. Daha sonra 2 bardak sıcak su ekleyip kapağını kapatarak pişirmeye devam edin. Güvecin kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişmesi oldukça önemlidir. Böylelikle tam kıvamında lezzetli bir kış güveci hazırlayabilmek mümkün olur. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemeği kısa bir süre içerisinde hazırlayabilirsiniz.