Türk mutfağının vazgeçilmesi olan, tarihi 1400'lü yıllara kadar giden Osmanlı zamanı da halen devam eden güllaç, oruç sonrası severek tüketilen bir tatlıdır. Güllaç tarifi nedir? Güllaç nasıl yapılır? İşte Ramazanın gülü sütlü güllaç tarifi…
SÜTLÜ GÜLLAÇ MALZEMELERİ?
- 3 litre kadar süt
- 12 adet güllaç
- 3.5 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 2.5 su bardağı ceviz içi
SÜTLÜ GÜLLAÇ ÜZERİ İÇİN MALZEMELER NELERDİR?
- 9 adet çilek
- 7 adet tane nane ( yaprak şeklinde)
- 3.5 yemek kaşığı Antep fıstığı tozu
- 3.5 yemek kaşığı ceviz içi
SÜTLÜ GÜLLAÇ YAPILIŞI;
- İlk olarak sütü derin bir kaba boşaltın
- Tencerenin içerisine 1 adet şekerli vanilini ekleyin, kısık ateşle şekerle birlikte karıştırın, süt elinizi yakmaya başladığında ocaktan alın.
- Cevizleri küçük şekillerde doğrayın.
- Güllacı yapacağınız kabın içerisine kepçe ılık sütü ekleyin
- Üzerine güllaç yapraklarını da ekleyin.
- Tüm güllaç yapraklarını tepsiye dizin, iyice ıslayın, paketteki yaprakların yarısını kaba tekrar yerleştirin
- Güllaç yapraklarının 5 dakika sütü çekmesini bekleyin. Cevizleri bol bol dökün.
- Buzdolabında en az 2.5 saat bekletin
- Taze çileklerle üzerini süsleyin
- AFİYET OLSUN : )