TÜM DÜNYA KOKUYOR

" Torunlarını ziyarete giden büyükbaba her öğleden sonra yaptığı gibi biraz uyumak üzere uzanır. Yaramaz çocuklar şaka yapmak için onun bıyıklarına yumuşak ve ağır kokulu bir peynir olan Limburger peyniri sürerler.

  Büyükbaba kısa sürede bir koku alarak uyanır.”Bu oda niye kokuyor?” diye hiddetle söylenir kalkar kalkmaz ve mutfağa gider. Çok geçmeden mutfağın da korktuğuna karar verir ve böylece temiz hava almak için dış kapıya yönelir. Dışarı çıktığında da onu bir sürpriz beklemektedir.

  Açık havada onu ferahlatmaz ve büyükbaba herkese ilan eder:

" Tüm dünya kokuyor!”..

  Bu durum yaşam içinde ne kadar doğrudur.Davranışlarımızda Limburger peyniri taşıdığınızda tüm dünya kötü kokar.

  Amerika kongresinde kongre liderlerinin davetiyle oraya gelen, tarihin yazdığı en büyük soykırımın, katliamın sorumlusu Netenyahu'yudinleyenler; davranışlarına sürdükleri yalan kokusuyla soykırımı, zulmü ayakta alkışladılar.

  İletişimin geldiği noktada; tüm dünya zulümlerini, katliamlarını görse de hatta kendi içlerinden gönüllü 2 Amerikalı doktorun verdiği röportajda:” biz yıllardır görev yaptığımız yerlerde kendimizi her şeye alıştırmıştık ama hiçbiri bizi Gazze'de gördüklerimize hazırlamadı. Böyle bir katliam görmedik.” Sözlerine, canlı canlı yakılan binlerce masum bebeğe rağmen alkış tutan eller”güçlü biziz her zulmü yapıp dünyayı kokutabiliriz”dediler . 

  Tek bir kişi de olsa Temsilciler Meclisi üyesi Rashida  Tlaib :”ben sizin elinizdeki, kalbinizdeki masum kanlarını görüyorum ve zalimliğinizi haykırıyorum” dercesine bu alkışların karşısında tek kişilik ama dev bir protesto yaparak "Netanyahu soykırım suçlusu” yazılı pankartını cesurca tuttu.

  Zalimler zulümde birleşip tüm dünyayı kana boyalar da masum şehitlerin gül kokusu dünyayı saracak ve mutlak kader;

" bebek musalar firavunu yenecek……!


Yazarın Diğer Yazıları