ŞİFALANMAK

Bazen gönlünüze  ilaç dostlarla beraber olursunuz;  zaman akar gider, dertleriniz hafiflemiş, kafanız sakinleşmiş gibi kalkarsınız masadan .

    Bazen de hiç ummadığınız bir yerde öyle güzel geçer ki zaman; duyduklarınız, gördükleriniz yatırım olur gönül bankanıza..

    Cumartesi davetli olarak bir izcilik tanışmasına ve fular teslimi olan yemin törenine katıldık. Hababam sınıfı filmlerinden kulağımızda kalan oymak, küme, ocak, lider kelimelerinin açılımını gördük.

    Her yeni izciyi yemin alanına bir lider getiriyor. Bu ;yeni arkadaşımızın arkasında duracağız demek. Liderin sorduğu sorulara cevaplar veriliyor.

- İzcinin görevi nedir?.

- Her gün bir iyilik yapmak .

-Neden izci olmak istiyorsun?.

- Allah'a, vatanıma bağlı kalarak insanlara faydalı olmak için.

   Sonra bu ilkelerle bezeli sözlerden oluşan yemin. Bir el bayrakda , bir el selamda ..

    Yeminden sonra boynun arkasından sırta dökülen soğuk suyun sırrı ise; içtiğin bu yeminle için titresin ve yeminini unutma!.

   Liderlerin verdiği mesaj çok net;” İzcilik ateşin başında toplanıp kamp yapmak değildir. Bizim temel hedefimiz iyi insan yetiştirmek; erdemlerine bağlı, ahlaklı, vicdanlı..”

    Gençlik ve spor Bakanlığına bağlı bu çalışmalar tamamen gönüllülük esasıyla yapılıyor ve programları, sonuçları mükemmel.

     Akşama ise bir şiir gecesine katıldık ki en sevdiğim şeyler listesinde en üst sıralarda şiir dinlemek varken;  bu şiirler bir de Cengiz Numanoğlu ‘ na ait olunca ruhumuz sanki iki kanat takıp uçmak istedi.

    ANMEG Vakfının ve Kon Tv'nin ortak düzenlediği Cengiz Numanoğlu nu anma gecesinde, rahmetli şaire ait şiirlerin farklı okuyuculardan dinlediğimiz bir yarışma programı yapıldı.

    Bazen gözyaşlarım avucuma damladı. Bazen dalıp dalıp okyanuslara, aldığı damlalarla semalara yöneldi. Fark ettim ki; sık sık dilimizde , gönlümüzde, kulağımızda severek tekrarladığımız pek çok mısra, şiir, naat ustaya ait.

" Sana yöneldim, Farkında mısın, Ya kur'an ya hüsran, Beytullah da ben, O gece sendin gelen….”

    Geceye oğlu Arda bey ve manevi kızım dediği İkbal Gürpınar hanımefendiler davetli olarak katılmışlardı. Kendileriyle program sonu bir saatlik tanışma sohbetimiz oldu. Şiirin, dinletinin devam ettiği gönle şifa bir gecenin sonunda dilimde bir cümle:

  " Güzel insanların hallerini, kâllerini, anlarını nakş edip gönle, şifalanmak lazım.”


Yazarın Diğer Yazıları