MENFAATIN DİLİ

Menfaatin her dili konuşmak, her kılığa girmek, herhangi bir haksızlıkta adaletin en büyük savunucusu kendisiymiş gibi halden hale girmek gibi oyunları vardır.

    Ormanlara, çevreye çok duyarlıymış(!) gibi görünen ama klavyesini sadece devlet otoritesini zedelemek için cesurca kullanan; kendi menfaatine yarar sağlayan belediyelere , insanlara ise ne kadar haksız olsa da ağzını açmayan,” görmedim- duymadım- bilmiyorum” oynayan aktör insan Marmaris'in en güzel ve insan girmeyen en özel koyunda koskoca villayı, denize nazır evini kaçak olarak yapıyor ve” canım efendim” nazar ileri ile övdüğü Belediye Başkanı ve belediye nedense ona ağzını açmıyor.

    Bu arada belediyenin Türkiye'nin en fazla turist çeken merkezi olmasına rağmen milletin sırtından devlete olan borcu milyarlarca lira…

    Milletin parası birkaç kişiye peşkeş çekiliyor.

    Halkçı(!!) geçinen bu insanlar hem milletin sırtından geçinip hem hiçbir şey üretmeden, faydasız, ilkesiz oh!! Yaşıyor.

   Tabii en büyük suç ; yine onları birkaç içeriği belli olmayan filmle zengin eden, seçici olmayan bizlerde.

    Açtığı güzellik salonları ile kara para akladığı tespit edilen ve suçu sabit görülüp,  40 yılla yargılanan kişiler milletin vicdanında aklanmadan dışarı çıkıyor.

   Suçlunun beraat ettiği yerde yargıç hüküm girermiş.

    Milletin adalete olan güveninin sarsılmaması için her şeyini bu kadar uçta , kamunun gözünün önünde yaşayan insanların yaptığı sınırsız harcamaların hesabı elbette sorulmalı.

   Ama yine suç; adaletin terazisini bozan bu insanları çıktıktan 2 saat sonra 100 binlerce takipçi ile yücelten bizler de..

    Her eşitliğin adalet olmadığını; haklının ve ahlakının onurlandırılıp ,çalanın, yalancının, sadece kendi menfaatine uygun adalet isteyenlerin cezasını çektiğini görmeliyiz ki ;vicdanımızla beynimiz arasındaki bağı kuvvetlendirebilelim…..


Yazarın Diğer Yazıları