LAYIĞINA

Ne zaman bir masumun katlini duysak; yüreklerimiz yarım kalmışlıklara, kurulan binlerce cümleye yansa da ölümün sahibine kavuşan masumlar için saltanatlı bir gidiştir bu.

  Ölüm kalanlar için ah(!) gidenler için; hele de masumane gidenler için sırlı bir geçiştir.

  Polis kızı olduğumdan belki; " şehit polis”haberleri kulağımda, bağrımda ayrı bir frekans açar. Şeyda Yılmaz'ın şehit haberini gördüğümde ilk aklıma gelen;” acaba çocuğu var mı?” oldu.

  Ayakta duramayan annelere, konuşacak mecali kalmayan babalara, yarı bedenleri sevdiceği ile toprağa giren eşlere dayanıyorsun da ; "benim annem melek oldu, babam gelecek” diyen evlatlara bir yanardağ olup akıyor için….

  27 kez en adi suçları işleyerek adaletin karşısına çıkmış suçluyu; her defasında  temizleyen devşirme kanunlarca salıverilmişkatilin yakalanması sırasındaki çöp poşeti giydirilmesi ve hayvan toplama arabasında götürülmesine yürekleri sızlayanlar; " bana dokunmayan yılan bin yaşasın” düşüncesindeki nemelazımcılardır.

  Bir katil yetişirken; onun suçundan anne-babasına, paylaşımlarını gören tüm arkadaşlarına, onunla sohbet eden tüm komşu-dost -akrabalarına , eğiten öğretmenlerine ve her defasında suçundan aklayan hakimlere, sessiz kalan topluma bir pay gider . 

   Adalet; herkesin layık olduğu şeyi almasıdır..

  Ya bir masumu ; hem de halkını ve vatanını korumak için canını hiçe sayan bir masumu şehit eden câninin layık olduğu adalet?????????.


Yazarın Diğer Yazıları