İNSAN KALALIM!

  İnsan iyiye yönelirken de kötüye yüzünü çevirdiğinde de kendisini haklı gösterecek yüzlerce sebep sıralayabilir.

  İnsan kendini temize çıkarmada dünya üzerindeyken pek mahirdir . Bazen bu temizlemede o kadar sağlam bahaneler bulur ki kendisi de masumluğuna inanır.

  Sınırı olmayan; iyi ve kötünün elbiselerini rahatça birbirine giydiren insanın ilkeleri yoktur.Varlığı meydana getiren hücredir ve her hücrenin kendini koruması için hücre zarı vardır. Eğer bir sınırımız olmazsa aslımızı koruyamayız.

  Bir saatte pişmesi gereken bir yemeği 2 saat fırında tutarsak artık o yemek tüm özelliğini kaybeder ve yanık olur. İnsanın da "buradan daha aşağıya inmemeliyim”  dediği, onu insanlıkta tutan bir alt çizgisi olmalı ki; özelliğini kaybetmesin.

  Her gün duyduğumuz kötülükler bu çizginin alt sınırının olmayışından kaynaklı.

  Eğer bilgimiz bizi iyiye değil de kötülüğe taşıyorsa en çok kendimize yazık ediyoruz. Her meslek erbabı bilgisini hayra da şerre de alet edebilir.

  Yeni doğan çetesi olarak haberlere geçen 2 doktor, hemşire ve özel hastanenin kendilerine menfaat sağlayıp para alabilmek için  yeni doğan ünitesindeki 12 çocuğu öldürmesi bize bu sınırın ne kadar elzem olduğunu bir kez daha gösterdi.

    Ne olur şu hayat insan kaldığımız ve insan olarak toprağa girdiğimiz bir süreç olsun…..


Yazarın Diğer Yazıları