Bitcoin altına rakip olabilir mi?
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
‘DİNDE ZORLAMA YOKTUR’ U NASIL ANLAMALIYIZ?
TÜRKİYE VE SURİYE: DAHA GÜZEL GÜNLERE
Batılı eğitim sistemi ne zaman iflas eder?
Araç satışında yetki belgeli esnafımız bu sistemden muaf olsun
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Bazı insanları sevmek için tanımınıza ihtiyaç yoktur. Onların bilinirliliği yaptıkları işten gelir. Sahip oldukları tutum gönlünüze taht kurar.
Selçuk Bayraktar'ı ülkenin gencinden , yaşlısına; kadınından , erkeğine herkezin gönlünde güzel eyleyen işte bu tutumu.
Geçmişimizin başarıları içinde gömülü olan kafamızı çıkartıp, bu başarıları daha ileriye sıçramak için kullanmamız gerektiğini çok çalışarak, mütevazi bir üslupla gösterdi.
Teknofest'i izliyorum .Bir şarkı sözü vardı :” İçin sevinçle dolup uçuyorum sandın mı hiç” Tam o duyguyu yaşıyorum.
Dünyanın ve Türkiye'nin her yerinden binlerce katılımcı teknoloji yarışında. Bir festival…Ne konuşuluyor? Nano teknoloji ; sağlıkta, sanayide ..Uzay teknolojileri, hava araçları… Ortaokul, lise çocuklarının gözlerinden zeka fışkırarak anlattıkları projelerini dinliyorum. Neler üretmişler? Hayretle ve hayranlıkla seyrediyorum.
Bir yere ulaşmak için; önce olduğumuz yerde durmamaya karar vermek sonra binbir adımı; bir adım için göze almak lazım. Türkiye bu enerjiyi yakaladı.
&
Bu hafta itfaiyeciler için ayrılmış. Günlerini, haftalarını kutlayıp geçelim diyemeyeceğimiz insanlar…
Bazı meslekler var ki; yaşamın kıyısında, cam kurtarmanın aşkını daha çok hissedersiniz. Doktorlar, askerler, polisler, itfaiyeciler gibi… Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de çıkartılan yangınlarda onların yangınları söndürmek için canları pahasına nasıl uğraştıklarına şahit olduk. Bir karınca, bir sincap, bir tavşan daha alevler içinde kalmasın, bu ülkenin ciğerleri yanmasın diye verdikleri mücadelede hepimizin duaları onlara idi.
Bir can için binbir ter döken ve cana hizmeti aşk edilen her çabaya binlerce dua…
&
Hatıralar da zaman gibi göreceli… Bazılarına "ah unutsam, bir daha aklıma gelmese” derken bazılarını tekrar tekrar yaşamak istiyor, hatta onlarla ayakta kalma enerjisi buluyorsunuz.
Bir telefon geliyor; akrabamızdan bir yaşlı hanım evinden çok çok uzakta bir eve gidip kapısında oturmuş. O mahallede oturanlar tarafından teyzenin yakınları, ne aradığı soruşturulurken çok şükür verdiği isimlerden bizi tanıyan biri arıyor ve ona ulaşıyoruz. Gittiğimizde orada ne aradığını anlamaya çalışınca; çok çok eskiden orada sevdiği bir dostunun oturduğunu öğreniyoruz. Şimdiki zamanı unutma… Geçmişi şimdi kılma… Alzheimer! Çaresiz kaldığınız , Allah‘ın insana verdiği en büyük hazinesi beynin keşfedilmemişlerinden biri daha…
Kimliğimizin en değerli parçası kafamız, beynimizdir. Bizi biz yapan da yaşanmışlıklar, acı tatlı hatıralarımızdır. Bu hastalığın en can alıcı tarafı bu; bizi oluşturan hatıraları alarak, sevdiklerimizi, kimliğimizi unutturması.
Bir programda Münir Özkul un kızından dinlemiştim. Son zamanlarda hafıza kaybı oluşunca televizyonda Hababam Sınıfı izledikleri bir anda Mahmut hoca karakterini canlandıran kendisini göstererek” bu adamda iyi bir adam' kim bu” diyor.Kendini unutma! Kızı; yaşadığı acıyı anlatırken benim de gözyaşlarım süzülüyor.
Yakınlarında sevdiklerin de bu hastalıkla yüzleşen, yaşayan herkese hayatlarında kolaylıklar diliyorum.
Son söz: Onlar bizi unutsa da ; biz onları biliyoruz…
BİZ YAPTIK BİZ
RİM’İN DEDESİ
AKILSIZ TELEFON
BİR FİŞ MESELESİ
SELFİE Mİ?
BİR ÖZÜR
TEŞEKKÜR
YA BİZ!
KAİNATIN AŞKI
FIRSAT