DEMOKRASİ MI?

Cameron Herrin  Amerika'da 2021 yılında, trafiğe açık mekanda arkadaşları ile illegal bir yarışma yaparken yüksek hızla çarpıp genç bir anne ve bebeğini öldürmüştü.

   Cameron'a  önce 21 sonra 9 yıl hapis cezası verilince; garip bir şekilde kamuoyunda” Cameron hapse girmesin” kampanyaları açılıyor, imzalar toplanıyor. Sebep:

 Cameron çok yakışıklı, çok güzel bir yüze sahip ,bu insan hapis yatmamalı…

   Öldürdüğü 2 canın güzelliği vicdanlarda geri planda.

   Bu garip olay bana hep şunu düşündürmüştür. Gözümüzün etkilendiğinden vicdanlarımızı, kalbimizi, beynimizi, adalet anlayışımızı taraf olmaya zorlayan bir sonuç çıkartıyoruz ve haklının değil albenisi, cazibesi, gücü olanın yanında saf tutuyoruz.

    Bugün dünya fotoğrafçılık günü ya;  Gazze'de bir yıldır çekilmeyen acı fotoğrafı kalmadı. Akla ,vicdana, mantığa sığmayan bütün karelere deklanşöre basıldı.

   Kafası kopmuş bebekleri mi, asılı kaldığı direklerden toplanan bedenleri  mi , eline verilen naylon torbadaki 7 kilo  parçalanmış- yanmış etin içinde yavrumun parçası var mı diye düşünerek taşıyan babayı mı? Hangisini hafızamızın karelerinden sileceğiz?.

   İnsan hakları gününü uyduran Birleşmiş Milletler; tüm dünya gördü ki sadece kendi albeninizi  kutsamak için bir araya gelmiş, dünya halklarını günlerin söylemleri ile uyutmaya çalışan vicdanı sahte bir topluluksunuz…

   Acı varsa, katliam varsa, bilerek yapılan bir zulüm varsa; zalimin sahte söylemlerine tüm vicdan sahipleri sağır olmalı .

   Vatanımızın onlarca yerinde bu ülkenin bütünlüğünün katili terör örgütünün üstlendiği yangınlar çıkartılıyor. Binlerce hektar arazilerimiz ormanlarımız içindeki masum hayvanlar , canlar yanıyor ama birileri hâla bunca acıya, yanan canlara, kaybolan milli servetimize  değil; devletini küçük göstermek, yalan bilgiler ile halkı devlete karşı doldurmak için kalemini , sosyal medyasını kullanıyor.

    Bir vatanın topraklarını gelip işgal eden siyonistlere, onu savunanlara; şu cennet vatanımızı bölüp pörçük etmek isteyenlere ve onları haklı görenlere gösterilen anlayış demokrasi değil zulümdür .

    Zulüm ise sahibini bedbaht eder…


Yazarın Diğer Yazıları