FEDAKÂR, DAVA ADAMI EĞİTİMCİLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
İnce Minaremizi İsteriz
İNSANIN KÖLELEŞTİRİLMESİ VE YENİDÜNYA DÜZENİ
FIRSAT
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
“KEŞKE” DEMEMEK İÇİN
Üzerimize boca edilen kötü haberler
Bugünlerde araçlarda kış lastiğinin önemi ve zamanı
2025 yılında döviz kurlarında dalgalanmalar(volatilite) yaşanır mı?
Ebu’l-Ala el-Ma’arri’nin Risaletu’l-gufran Adlı Eseri
Beyşehir Gölü’nde Suyun ve Emeğin İzinde
ABD’nin Ortadoğu Haritası
Hak Yok Vazife Var; Fert Yok Cemiyet Var
Alfa Romeo Junior
Organize İşler
Konyaspor Sezonun En İyi Oyununu Oynadı
ÖCALAN SİLAH BIRAKIN DERSE NE OLUR?
KONYALISIN ETLİEKMEK
Az korkun, çok umut edin
Az yiyin, çok çiğneyin
Az konuşun, çok ifade edin
Az kızın, çok sevin
İyi şeyler sizindir…
İnsanın biricik serveti kendisi. Belki de o yüzden kendi ile ilgili her tehlikede bu kadar panik, tedirgin; ‘'yok bir şey olmaz'' derken bile ‘' acaba'' lı. Bizi evlerimize dönük bir yaşamla, nefis muhasebesi yaptıran minicik bir canavarla karşı karşıyayız. Virüs küçücük ama etkisi büyük oldu. Onu; üçüncü dünya savaşını çıkarmak isteyenlerin; robotların hâkimiyetindeki bir yaşamı hâkim kılmak için yaydıklarını söyleyenler, yakında hepimizin bu virüsten korunma adına mikro-ciplere kendi isteğimizle tanışacağımızı iddia ediyor. Bir virüs dünyayı etkisi altında alırken; onu önleyecek, tedavi edecek hiçbir çare üretiminde bulunmayan bilim adamları; aksine insanları üretimden uzaklaştırmaya, yalnızlaştırmaya çaba harcıyorlar. Pek çok yönüyle bir virüsün sebep olduğu muhasebedeyiz. İnsan; bir virüse yakalanma ihtimali ile onu ölümden koruyan tek şeyin eceli olduğunu bildiği halde onlarca tedbir alırken yüzde yüz gerçeği olan eceline hiçbir hazırlığı gerekli görmez. Bir virüsün karşısında aciz kalırken, Allah'a kulluğun da hâlâ kibirli davranır.
Oysa Allah'ın kullarını ne kadar sevdiğine bir kez daha şahitlik etmekteyiz. Günlük hayatımıza getirdiği her kural, bizi korumaya dair. ‘' Temizlik imanın yarısıdır'' buyruldu. Abdest alan; imanını koruyan, içini ve dışını temizleyen emin oluyor.
Bir virüsle uğraşırken; ağzına kadar tıka-basa doldurduğumuz kafeleri, AWM'leri biraz boşaltıp evlerimizin dinginliğine sığınmak ruhumuza iyi gelecektir ne kadar büyük nimetler içinde olduğumuzu tefekkür ettirecektir
Büyük okyanusun ortasında batan gemiden tahliye sandalından ayrılan bir adam vardı. Bu adam 21 gün boyunca okyanusun ortasında çaresizce kurtarılmayı bekledi nihayet yeri tespit edilen adam mutlu sona ulaştı. Bir gün Rickenbacker adlı bu adamla karşılaşan, Amerikalı ünlü yazar Dale Carnegie, ona yaşadığı bu büyük tecrübeden neler öğrendiğini sordu adamın verdiği cevap oldukça düşündürücüydü:
-bu tecrübeden edindiğim en büyük ders, insanın içebileceği kadar tatlı suyu ve yiyebileceği kadar ekmeyi olduktan sonra hayatta hiçbir şeyden şikâyet etmemesi gerektiğidir.
Şimdi bir sınavdan tecrübeden geçiyoruz. Elbette makul düzeyde tüm tedbirleri almalıyız. Tevekkülün sırrı elbette tedbirdir. Ama ruh dünyamızı sarsmayan huzurumuzu bozmayacak tedbirler. Mutlak bir ibadet olan abdesti bir temizlik olarak hayatımıza geçirelim dualarla ellerimizi açıp, ne kadar aciz olduğumuzu nefsimize hatırlatalım. Bizi var edene sonsuz güvenirken verdiği nimetleri yerli yerince kullanalım. Zamanın kıymetini idrak ederek; boş lafazanlıklarla kafelerde geyik yaparak tüketmeyelim. Çocuklarımızla özel zamanlar geçirmek için bu dönemi fırsat bilelim ama her şeyden önce felakete uğramış insanları gördüğümüzde ‘' bu kullarına verdiğin sıkıntıdan, murdarilikten, beni muaf tuttuğun için sana hamt ediyorum Allah'ım'' diyen bir öze kavuşalım.
Yıllardır vatanlarıyla imtihan olan insanların haline ‘' onlarda orada olup ölselerdi buraya niye geldiler'' deyişimize, suların içinde ilen küçücük bedenlere, sahile vuran kuzucukların görüntülerine alışmamıza içten bir tövbe edelim.
EDELİM Kİ; İÇİMİZLE DIŞIMIZ AYNI ANDA VİRÜSLERDEN KORUNSUN…
FIRSAT
AK EYLESİN
HANGİ TUŞ
RUHUN IŞIĞI
TARAF
FARKLI OL
DOLANDIRICI
HAİN
TELBİS
İNSAN KALALIM!