Bitcoin altına rakip olabilir mi?
SEVGİ, İNSANA HAS BİR MEZİYETTİR!
HAK AŞIĞI AHMED-İ KUDDÛSİ
Yeni Bir Yıla
BİZ YAPTIK BİZ
“Ver Korkuyu” Değil; “Ver Coşkuyu”
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
‘DİNDE ZORLAMA YOKTUR’ U NASIL ANLAMALIYIZ?
TÜRKİYE VE SURİYE: DAHA GÜZEL GÜNLERE
Batılı eğitim sistemi ne zaman iflas eder?
Araç satışında yetki belgeli esnafımız bu sistemden muaf olsun
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Değişmez kural; her çocuğun ilk hocası annesi. Dünyaya getirirken ölse dahi kodlarıyla onu etkiliyor. Hamilelik döneminde gittiği yerler, gördüğü şeyler, dinlediği müzikler, yapılan konuşmalar o çocuğun hayatına yön veren tabii kalıtımlar oluyor.
Derler ki; Firavun Mısır'ın üst tabakasının:
- Ey! Kral; tüm erkek çocukları öldürdüğün için alt tabakadan çalıştıracak kimseyi bulamıyoruz. Tarlalarımızda, işlerimizde biz mi çalışacağız?.
Şeklindeki itirazları neticesi, doğan erkek çocuklarını bir yıl öldürdü bir yıl bıraktı . Musa( aleyhisselam ) ve Belam bu bırakılan senenin çocukları idi.
Musa(Aleyhisselam )'ın annesi güzel ahlaklı, Kuran'ın ifadesiyle "kalbine ilham edilen” kadındı. Belâm'ın annesi ise düşük ahlaklı biriydi. O yüzden Firavun'un kucağında büyüse bile Musa (aleyhisselâm) rehber, Belam ise büyük bir alim olmasına rağmen annesinin öğretilerinin etkisiyle azanlardan oldu.
Günlerdir bir trafik kazasını konuşuyoruz. Kazada hayatını kaybeden bir çocuk babasına ve yaralananlara üzülüyoruz ama en çok buna sebebiyet veren kişinin annesine öfkeleniyoruz.
Ne kadar yok saysak da maalesef ülkemizde hâla kendilerini farklı gören bir "kaymak tabaka” vardır. Yazar anne ve destekleyicisi baba bu tabakadan.
İnsanın en zorlandığı şey;” YAPABİLMEKTİR”. Söylemi çok, yapanı az bir nesiliz.
İnsan kendine geldi mi adalet terazisinin kefesinin dengesini kendinden tarafa ağırlaştırmayı sever. Bunun için de pek çok bahane bulur.
Ahlaklı olmak; teraziyi kendine zararı olsa bile dengede tutmaktır.
Çocuk kitapları yazacaksın, insanlara öğütler vereceksin, haktan, adaletten, kazanımlardan, değer yargılarından söz edeceksin ve bir gün bunları uygulaman gereken bir olayla karşılaşacaksın. Kanun önünde araba kullanması yasak olan 17 yaşındaki oğlun ; yaptığı yüksek hızla bir insanın canına kıyacak ve kaç kişiyi de yaralayacak ama sen olay yerine koşup geldiğinde o canları kurtarmak yerine oğlunu kendi arabana alıp üstelik yardım istemelerine engel olacak bir gaddarlık ile telefonlarını da toplayarak ülke dışına kaçacaksın.
Sen binlerce kendini ve oğlunu masum gösteren annelik(!!!) bahanesi bulsan da artık geçti. Sen en büyük kötülüğü "canım” dediğin oğluna yaptın. Artık suçu saklamayı ilke edinmiş , kendini kurtarmayı herkesin zarar görmesi hatta hayatına mal olması pahasına hak gören ahlakta birini yetiştirdin.
İnsanlığa en büyük zararın; doğrularını kaybetmiş bir genç hediye etmek.
Adalet ; birilerinin kitabında Nicaula'nın dediği gibi "adalet güçlüden yanadır "diye öğretilse de gerçekte canımız yansa da hak sahibinin hakkını almasıdır.
Adaletin olmadığı yerde ahlak ne arar?…
BİZ YAPTIK BİZ
RİM’İN DEDESİ
AKILSIZ TELEFON
BİR FİŞ MESELESİ
SELFİE Mİ?
BİR ÖZÜR
TEŞEKKÜR
YA BİZ!
KAİNATIN AŞKI
FIRSAT