ADALET NEFES ALSIN

Nerede bir boşluk var; orayı etrafındaki iyi ya da kötü bir akış doldurur. Değişmez gerçeklerden biridir bu .

  Bizim kullandığımız anayasa devşirme bir sistemdir ve suçluların kullanabildiği binlerce boşluğu vardır. 

  Bir rejim değişikliği ile yeni bir anayasa yapılırken; 1926 yılında can havli ile ceza kanunumuz İtalya'dan, ticaret kanunu Almanya'dan, medeni ve borçlar kanunu Isviçre'den, hukuk ve yargılama kanunu da bir kanton olan Nöşatal'dan alınarak sisteme konulmuştur.

  Aradan 100 yıl geçmiştir. Teknikte, bilimde,görsel ve metavers boyutta her türlü gelişimi gösteren dünyada artık bir devşirme kanun hakkın tesliminde iç rahatlatıcı değildir.

  İnsan menfaatperesttir. Bir dine inanan-inanmayan tüm insanların menfaati zarar gördüğünde bir kılıf bularak yararlanmak istediği yollar olur.

  O yüzden insanı yine kendi cinsinden insanın koyduğu, bulduğu kanunlar dengelemez.

  Telefonun bozulsa , elektronik aletlerin bozulsa;servisine, yapım ekibine gönderiyorsun. İnsan da bozulduğu zaman yapıcısına, Yaradan'ın koyduğu kurallara muhtaçtır.

  Günlerdir elimin kaleme gidip yazmak istemediğim güzeller güzeli Narin'in katlinde,Trakya'da 2 yaşındaki melek yavru Sıla'nın katlinde yüreğin almadığı tüm bu istismarlar insanın bozulmasıdır.

  Annenin, babanın ,amcanın ,gören gözün, işiten kulağın, atan yüreğin bozulmasıdır. Bozulan insanı Allah'ın kanunu ancak temizler. Hayatının dengesini sağlar.

  " Kim bir masum cana kıydı ise kısas gerekir "…

   En azından masum yavrulara kötülük yapacak kadar insan (!!)olmaktan çıkan kişilere kısas uygulanıp idam edilsin ki; adalet terazisi denge bulsun.

  Evinden daha rahat yataklarda, halkın vergisiyle,devletin himayesinde, cezaevlerinde beslenmesinler .

    Kötülük yapan aynı cinsten karşılığını bulsun ki bir daha insanlıktan, vicdandan ayrılacak olanın aklı ,kalbi titresin.

    Can alanın canı yansın ki adalet nefes alsın…..


Yazarın Diğer Yazıları