NEÜ’de Hedef 2020

2010 yılının ortalarında kuruldu. Türkiye’nin en büyük üç üniversitesinden biri olan Selçuk Üniversitesi’nin bölünmesiyle Konya Üniversitesi adıyla kurulan üniversitenin adı daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirildi. 
Kuruluş aşamasının sancılarından kısa sürede kurtulmayı başaran Necmettin Erbakan Üniversitesi, özellikle son iki yıldan bu yana adına yakışır büyük organizasyonlar gerçekleştiriyor. Geçen yıl ve bu yıl yapılan uluslar arası standartlardaki sempozyumlar, ilmi çevrelerce büyük takdir gördü. Üniversite kente de yeni bir canlılık getirdi. 
Kuruluşundan buyana büyük zorluklara göğüs geren rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, hem üniversitenin adını hem de eğitim kalitesini önemli bir noktaya getirdi. Bir ilim adamına yakışır şekilde eleştiri ve tavsiyelere açık olan Prof. Şeker, belirli aralıklarla medya mensupları ile de bir araya geliyor. İşte dün o toplantılardan biri yapıldı. Şeker, hem üniversitenin son durumunu anlattı hem de, hedeflerini açıkladı. Toplantının son bölümünde ise sorulara cevap verdi. 
NEÜ’den 15 Temmuz sürecinde işine son verilen akademik personel sayısı 51. Bu sayının tamamına yakınını önceki dönemlerden üniversiteye alınan akademisyenler oluşturuyor. Üs oluşturdukları bazı bölümlerde sıkıntılar yaşadıklarını söyledi Prof. Muzaffer Şeker. Bu bölümlerden biri de onkoloji. FETÖ, özellikle her kurumda olduğu gibi, üniversitelerde de kritik bölümlerde kadrolaşmış. FETÖ üniversitelerinin kapatılmasından dolayı NEÜ’ye gelen öğrenci sayısı ise 470.  Hoca, reisin “zalime merhamet mazluma ihanettir” cümlesinin altını çizerek, kendilerinin de rotalarını buna göre çizdiklerini söyledi. 
Şeker; üniversitedeki öğrenci sayısını  37.968 olarak açıkladı. Üniversite olarak öğrenci sayısında 35-40 bin bandında bulunmaya özellikle dikkat edeceklerini söyledi. Yüksek Lisans ve Doktora öğrenci sayısını ise olabildiğince artırmayı hedeflediklerini belirten Şeker;  FETÖ hadisesinden sonra akademik personel ihtiyacının doğduğunu hatırlattı. 
Rektör Şeker; Konya’ya gelecek yıl için iki yeni fakülte müjdesi de verdi. Hukuk Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi.  Bir başka müjde de Meram Tıp Fakültesi yeni binasının 2017’de bitirileceği müjdesi. 19 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile bilimsel araştırmalar bakımından ülkenin belli başlı üniversiteleri arasına girmeyi başaran Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde 1.383 proje teşvik fonlarından yararlandırılmış. 
Hoca’ya halen sıkıntısı çekilen fiziki yapılaşmanın ne zaman biteceğini sorduk. Hoca;  “ülkemizde bir üniversitenin fiziki yapılaşmasının bitirilebilmesi için öngörülen süre ortalama 15 yıl. Ancak inşallah biz 10 yıla varmadan fiziki yapılanmayı bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. Yani hedef 2020. 
NEÜ, gelişiyor büyüyor. Şehre büyük katma değer kazandıran Üniversite, adına yakışır faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve ekibi bu konuda elinden geleni yapıyor.  Prof. Şeker’in çoğu gençlerden oluşan A kadrosunun eksiksiz katılması ve oturdukları masalarda basın mensuplarının merak ettiklerini ilk ağızdan cevaplandırmaları, dünkü toplantının önemini bir kat daha artırdı. Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve ekibine başarılar diliyoruz. İyi ve hayırlı işler yapan herkesi kutluyoruz. 
 

Yazarın Diğer Yazıları