AVRUPA’NIN KARANLIK TARİHİ
ÜÇ AYLAR, ŞİVLİLİK, İLK NAMAZ
PKK TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKMAK İSTİYOR MU?
PKK ÖCALAN’I TAKAR MI?
Her devirde kayığa binenler
2024’ün Kelimesi: Kalabalık Yalnızlık
MÜBAREK ÜÇ AYLAR VE REĞAİB KANDİLİ
Faiz indirimleri ekonomik büyümeyi nasıl etkileyecek?
İNCELİKLER
2024’Ü GERİDE BIRAKIRKEN
Kavgaların Asıl Sebebi Nedir?
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -3-
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Son günlerde Türkiye ile Suriye rejimi ilişkilerinin normalleşmesi konuşulmaya, tarafların en üst düzey yetkilileri tarafından bu yönde demeçler verilmeye başlandı.
Moskova'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'in 27 Haziran'daki Şam ziyareti sonrası "Suriye'nin Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan tüm girişimlere açık olduğunu", Suriye Devlet Başkanı Esed'in "Suriye devletinin egemenliğini tüm ülke toprakları üzerinde yeniden tesis etme arzusuna dayanması halinde Suriye-Türkiye ilişkilerin normalleşmesine, olumlu yaklaştığını” vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da 29 Haziran'da Esed'in çağrısına: "Suriye ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmaması için sebep yok. Geçmişte nasıl birlikteysek yine birlikte hareket ederiz. Suriye halkı kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok." Diyerek karşılık verdi.
Arap Baharının ve Suriye iç savaşının başlamasıyla kopan ikili ilişkiler neden şimdi yeniden kurulmak isteniyor?
Rusya Ukrayna ile savaşıyor. Suriye'ye güç aktarmak istemiyor. Rusya, Suriye'de ABD kontrolünde bir PKK/PYD terör devleti kurulmasındansa; Suriye ve Türkiye arasında arabuluculuk yaparak Türkiye ve Suriye'nin savunduğu "Suriye'nin toprak bütünlüğü” ortak paydasında iki ülkeyi barıştırmak istiyor.
Böylece Rusya Suriye'de ABD etkinliğini azaltmayı, Türkiye ve Suriye üzerindeki etkinliğini artırmayı hedefliyor. Moskova'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'in açıklamaları bunu işaret ediyor.
Suriye de Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeye mecbur kaldı. Zira İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze'de sürdürdüğü hukuk tanımaz saldırganlığının bölgeye yayılma ihtimali mevcut. İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'a da saldıracağını açıklaması, sıranın Suriye'ye de geleceğini gösteriyor. On yılı aşkın süredir iç savaşla uğraşan ve çok yıpranan Suriye ordusunun İsrail saldırısını önlemesi zor görünüyor.
Suriye, olası İsrail saldırısında birlikten yoksun ve isteksiz Arap ve İslam dünyasına güvenmesinin mümkün olmadığını da görüyor.
Bölgede güçlü ve etkin tek ülke olan Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak Suriye açısından mevcut yalnızlığına tek çare olarak görünüyor.
Esed, Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunan tek ülkenin Türkiye olduğunu da biliyor.
Yine Esed, Türkiye'nin baskısıyla "Şartlar uygun değil" denilerek ertelenen PKK/PYD terör devleti kurulması yolundaki ilk adım olan seçim yeniden gündeme gelirse, bu sefer Türk ordusunun Suriye'ye kapsamlı bir harekât yapacağını, bu anlamda zamanın daralmakta olduğunu da biliyor.
Kısacası şartlar ve siyasi konjonktür, iki ülkenin ortak menfaatler çerçevesinde iyi ilişkiler kurmasını zorunlu kılıyor.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Esed'le görüşeceğini açıklaması da memnuniyet verici.
Ancak konu hassastır. Özel'in muhalefet lideri sıfatıyla değil, devlet adamlığı sıfatıyla hareket etmesi, Dış İşlerinden brifing alması ve milli menfaatlerimiz doğrultusunda davranması temennimizdir.
İlişkilerin düzelmesi iki ülkeye de İslam Âlemine de hayırlar getirir İnşa Allah…
PKK ÖCALAN’I TAKAR MI?
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
TÜRKİYE VE SURİYE: DAHA GÜZEL GÜNLERE
SURİYE’NİN YENİ DÜZENİ İÇİN TAVSİYELER
TÜRKİYE VE SMO SURİYE’DEKİ OYUNU BOZDU
DEVLETİN İHMALLERİ VE GENÇLİK
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
KONSERLERE AKITILAN MİLYARLAR
KAYYUM TUZAĞI
ÖCALAN MUHATAP ALINAMAZ