ŞARA-MAZLUM ABDİ ANLAŞMASI VE AKLA TAKILAN SORULAR
SANA DÜN ALAADDİN TEPESİNDEN BAKTIM AZİZ KONYA
Yusuf Tekin’in mücadelesi
BUHARİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE İFTAR
KUR’AN-I KERİM’İ OKUYUP, ANLAYIP, HÜKÜMLERİNE UYGUN YAŞAMALIYIZ
Altın ekonomik belirsizliklere karşı koruma kalkanı olabilir
AH! YETSİN..
Kim neden bir suçlu arıyor?
Neyi Çekiyorsunuz? (Rezonans-Çekim Yasası)
Konyaspor’da Kötüye Gidiş Sürüyor
Kadın Çiçek Değil, Kadındır
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
TERÖR VE TERÖRİZM
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Honda Civic Yenilendi
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Arap Baharı veya BOP projesinin devam ettiğini son İran olayları açıkça gösterdi.
ABD'nin yeni hedefi İran.
Yine aynı masal. İfade hürriyeti, gösteri hakkı, özgürlük, demokrasi vesaire.
ABD, 2003'te Irak'ı da bu gerekçelerle e işgal etmişti.
İran'daki protestolar, bizdeki "Gezi olaylarının” başka bir versiyonu.
Gündemi yakından takip edenler için İran'daki protestolar hiç de beklenmedik bir olay değildir.
Trump ve Yardımcısı Mike Pence'in, "İran Nükleer Anlaşması” nın Obama yönetiminin hatası olduğunu belirterek anlaşmadan desteğini çekti. Ekim 2017'de topu ABD Kongresi'ne attı. Trump'ın Kongre'ye verdiği mühlet 13 Ocak'ta sona eriyor.
Trump'ın Kongre'ye verdiği mühletin bitmesine sayılı günler kala İran'da sokak gösterilerinin başlaması tabii ki tesadüf değil. Trump yönetimi bu gösterilerle Kongre'yi nükleer anlaşma aleyhinde etkilemek, İran'a karşı daha sert bir politikanın uygulanmasını kolaylaştırmak amacındadır.
ABD Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu gayrı resmi danışmanı ve Türkiye aleyhtarı görüşleriyle tanınan Daniel Pipes'in 13 Kasım 2017'de İtalyan "L'Informale' gazetesindeki röportajında " İran'da ülke çapında yaygınlaşan ve hükümeti devirecek bir isyanın geldiğini görüyorum, ancak elbette ne zaman olacağını tahmin edemiyorum. Dışarıdaki bizler o günü daha yakınlaştırmak için adımlar atmalıyız” demektedir.
"CIA”, 2011'de Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonda ele geçirilen belgelerde güyâ "El-Kaide ile İran arasında güçlü bağlantılar tespit edildiğini” açıkladı.
Kasım ayı başlarında CIA Başkanı Pompeo, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye gönderdiği mektupta, "İran ve Süleymani'yi, Irak'ta Amerikan çıkarlarına yapılacak herhangi bir saldırıdan sorumlu tutacağını” bildirdi.
ABD'nin BM Büyükelçisi Nikki Haley Husi'lerin Riyad'a attığı füze parçalarının fotoğraflarını gösterdi. "Füzenin İran tarafından tedarik edildiğini iddia ederek İran'ı BM kararlarını ihlal etmekle” suçladı.
Obama yönetiminin yaptığı anlaşma ile "İran'ın nükleer proğramını denetim altına alma" politikasının Trump yönetimi ile "İran'a karşı yeni bir çökertme stratejisine” evrildiğini söylemek mümkün.
Görülüyor ki; İran'ı ABD'nin (Neoconların, Soros yapısının ve CIA'nın) karıştırdığı çok açık.
Türkiye, bu planın mağduru İran'ı desteklemeli ve İran'ın toprak bütünlüğünü savunmalıdır.
Arap Baharı/BOP projesinin temel hedefi, Orta-Doğuda İsrail'in karşısında güçlü bir devlet bırakmamak, onları iç karışıklık ve savaşlarla bölüp parçalamak ve güçsüz bırakmaktır.
Irak, Suriye ve Mısır'dan sonra sıra İran'a ve Türkiye'ye gelmiştir.
Türkiye bu gelişmeleri çok iyi okumalı, tehlikenin kendisine de yönelebileceğini hesap ederek çok hazırlıklı ve tedbirli olmalı, ABD'den zarar gören ülkelerle yakınlaşmalı ve onlarla birlikte hareket etmelidir.
Bu tablo bizi karamsarlığa itmemelidir. ABD silah ve ekonomik üstünlüğüne rağmen, sömürgeci ve yayılmacı politikalarıyla dünyadaki desteğini kaybetmiştir. Son Kudüs oylaması bunun en belirgin örneğidir.
Allah mazlumların yar ve yardımcısı olsun, zalimleri kahretsin.
ŞARA-MAZLUM ABDİ ANLAŞMASI VE AKLA TAKILAN SORULAR
MASADAKİ ATIŞTIRMALIK ÇEREZ: UKRAYNA
DOLDURUŞA GELEN, UKRAYNA GİBİ OLUR.
ZELENSKİ, KOMEDİDEN DRAMAYA TERFİ ETTİ.
GÜCÜN AYARTICI CAZİBESİ
ORTA-DOĞU’DA KARTLAR YENİDEN DAĞITILIYOR.
MUSİBETLER BİZİM ESERİMİZDİR
BİR DÜNYA DELİSİ: TRUMP
AİLE KURUMU TEHDİT ALTINDA
MEMUR VE EMEKLİ ZAMLARI ÜZERİNE…