AHİRETİ ÖNCELEYEREK DÜNYA NİMETLERİNDEN FAYDALANMAKTA BİR SAKINCA YOKTUR
DEVLETİN İHMALLERİ VE GENÇLİK
Sınırları Zorlarken 2025 Mesajı
Öğretmenlik Akademisi eğitim fakültelerine anlatılmalı
DELİLER, DAHİLER, KAPILAR, KÖPRÜLER SEN BEN O
Fedakârlık sırası yüksek gelir gruplarında…
DÜNYA EDEBİYATLARINDA ŞEHİR VE ŞEHİRLİ İNSAN
KAİNATIN AŞKI
Kaybedilen İki Puan
Zahmetten Kaçarak Rahmete Ulaşılabilir mi?
İnce Minaremizi İsteriz
İNSANIN KÖLELEŞTİRİLMESİ VE YENİDÜNYA DÜZENİ
Bugünlerde araçlarda kış lastiğinin önemi ve zamanı
ABD’nin Ortadoğu Haritası
Alfa Romeo Junior
Konyaspor Sezonun En İyi Oyununu Oynadı
ÖCALAN SİLAH BIRAKIN DERSE NE OLUR?
KONYALISIN ETLİEKMEK
Sizce Türkiye’nin en zengini kim?
Hemen aklımıza gelenlerden hiç biri değil. Türkiye’nin en zengini Hazine.
315.000 km2 (Orman, mera, maden, kıyı, su koruma havzası, tarım alanı, alt yapı, hizmet tesisleri v.s ) ve 174. 000 km.2 (3.088.852 adet tapulu taşınmaz) olmak üzere 489.000 km 2’si yani Ülkemizin toplam gayrimenkul varlığının yüzde % 60'ı Devletin.
Bu arazilerin ve ülkenin % 22'si yani 172.000 km 2 arazi atıl durumda.
Suriye 185.180 km 2. Hollanda 41.526 km 2 Suriye kadar toprağımız boş. Hollanda’nın dört katından fazla bir toprak atıl duruyor. Çok korkunç değil mi?
Biz Ülkemizin bir çakıl taşını bile kimseye vermeyiz. Ama boş tutarız.
Avrupa ve Amerika’da ortalama % 20 devlet, % 80 özel mülkiyet arazisi var. Devlet-özel mülkiyet arazi oranı ile gelişmişlik ve kişi başına düşen milli gelir ters orantılı.
Gelişmiş ülkeler atıl devlet arazilerini özel teşebbüslere açarak ekonomiye kazandırmışlar. Ekonomilerini güçlendirmişler. Milli gelirleri 30 bin doları aştı. Yaşam seviyelerini yükseltmişler. Biz neden böyle önemli bir kaynağı kullanmayalım?
Ülkemizde hazine arazilerinin % 22’si özel mülkiyete açılabilir. Araştırmalara göre bu kaynak ekonomiye katılırsa kişi başına milli gelirimiz 30 bin doları aşabilir.
Hazine arazileri satışı eleştiriliyor. Bu eleştiriler haklı değil. Çünkü arazilerin boş tutulması ne devlete, ne vatandaşa ne de ekonomiye fayda sağlar. Hazine arazilerini değerlendirmek istediğinde vatandaşı yetkisiz kullanıcı (fuzuli şagil) der ve ceza keser.
Devlete sen değerlendir dersiniz. Değerlendirmez. Devlet yetkilileri hazine arazilerine çöreklenir. Veya çöreklenmek isteyenlere çanak tutar. Böylece en kıymetli hazine arazileri talan edilir. Yazık. Bu araziler Milletin. Bunlarda hepimizin payı var.
Şahıslar araziyi devletten daha iyi sahiplenir. Daha iyi korur ve gözetir. İşyeri fabrika, konut, ticarethane olarak değerlendirir. Yağmalanmasına izin vermez. Gecekondu yaptırmaz. Yakın takibinde olacağı için talan ettirmez. İmar- ihya ederek ekonomiye girdi sağlar. Devletin de bu arazileri koruması ve takibi için yaptığı masraf ortadan kalkar.
81 ilin coğrafi durum ve iklim özelliklerine göre hangi sektörlerde(madencilik, taş ocakçılığı, gıda üretimi, et ve süt besiciliği, entegre hayvancılık, dericilik, tarım makineleri, orman ürünleri, mobilya imalatı, otel, yurt, hastane ve huzur evi hizmetleri, soğuk hava deposu, eğitim hizmetleri, v.b) ihtiyaç olduğu belirlenerek yatırım ve yatırımcılar özendirilirse atıl araziler ekonomik gelişme ve büyümenin motoru olabilir.
Atıl arazileri milletin hizmetine sunmak konusunda atılacak adımların şehitlerimizin vatanı kurtarma gayretinden farklı olmadığını düşünüyorum.
Toprakları toprak yapan gösterdiğin çabandır. Toprak, eğer uğrunda alın terleten varsa vatandır.
DEVLETİN İHMALLERİ VE GENÇLİK
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
KONSERLERE AKITILAN MİLYARLAR
KAYYUM TUZAĞI
ÖCALAN MUHATAP ALINAMAZ
FETÖ ÖLDÜ, ANLAYIŞI ÖLMEDİ.
İSRAİL TEHLİKESİ KAPIMIZA DAYANDI
SİBER İCAT OLDU, MERTLİK BOZULDU
TOPLUMDA ÇÜRÜME BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ
NARİN CİNAYETİ VE İDAM