HAMAS, NETANYAHU’NUN KUCAĞINA BOMBA BIRAKTI

 

Gazze'de biri İsrailli-Amerikalı olmak üzere 6 rehinenin cesetleri bulundu.  

Hamas, "rehinelerin ABD'nin verdiği silahlarla İsrail tarafından yapılan saldırılarda öldürüldüğünü” açıkladı.  

Böylece Hamas, tabir yerinde ise Netanyahu'nun kucağına bir bomba bıraktı. 

Bu gelişme üzerine on binlerce İsrailli sokaklara döküldü. Netanyahu'nun istifası istendi. Parti genel merkez binası önünde ateşler yakıldı. Acil olarak ateşkes anlaşması yapılması için sloganlar atıldı.  

İsrail'in en büyük işçi sendikası "Histadrut”un genel grev ilân etti. 

Gösterilerin artarak devam etmesi halinde İslam Âlemi'nin yapamadığını İsrail halkı yapar, Netanyahu'ya geri adım attırır mı dersiniz?  

İnşa Allah. 

Öyle bile olsa bunda bizim payımız olmayacağına göre, İslam Âlemi olarak şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz lazım. 

İsrail'in Gazze katliamı bitse bile, dağınık haldeki İslam Âlemi -yakın veya uzak gelecekte- başka felaketlerle karşı karşıya kalacaktır. 

İslam Âlemi'nin birlik olmasından başka yol yoktur.  

Nitekim Allah "Hep birlikte Allah'ın ipine (Kur'an'a) sımsıkı sarılın; bölünüp parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O'nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız.” (Al-i İmran 103) buyurmaktadır. 

Yarattığını, onların nasıl muzaffer olacağını en iyi bilen Yüce Allah çareyi gösteriyor. 

Bize düşen bu emre göre hareket etmektir.  

"Allah'ın askerleriyiz” anlayışını bırakıp, "Falanın, filanın askerleriyiz” diyerek çarşaf gibi imparatorluğu mendil haline getirdik. 

Bir mektupla Şarlken'i dize getiren bir devlet iken, gözümüzün önünde yaşanan Gazze Katliamı'nı üzülerek çaresizce seyretmek zorunda kalan bir hale düştük. 

Aslan sürüden bir bufaloyu ayırıp yerken, hep birlikte saldırmak yerine, kardeşlerinin ölümünü seyreden "kardeşimizi koru yarabbi” diye dua eden bufalo sürülerine ne kadar da çok benziyoruz. 

Yazık, çok yazık! 

Fert olarak şu an elimizden hiçbir şey gelmiyor. En azından Gazze'ye maddi yardım yaparak kardeşlerimizi destekleyebilir, İsrail ve müttefiklerinin mallarını boykot ederek düşmana zarar verebiliriz. 

Zulüm, ebedi ve baki değildir. Zalimler bir gün hak ettikleri sonla karşılaşacaklardır.  

Ama önemli olan zalimlerin zelil olmasında bizim çabamızın, rolümüzün ne olduğudur. 

Allah'a vereceğimiz hesap bu çabamız üzerine olacaktır…  


Yazarın Diğer Yazıları