FETÖ ÖLDÜ, ANLAYIŞI ÖLMEDİ.  

Fethullah Gülen öldü.

Ama ne yazık ki; Gülen ve benzeri yapılanmaların dinamikleri toplumumuzda hala yaşıyor.

Allah insanı fıtraten hür yaratmış, kendisinden başkasına kulluk etmemeyi, başkasından yardım dilememeyi emretmiştir.

Günde kırk rekât namazda Fatiha Suresini okuruz. Ama birçoğumuz anlamını bilmeden, üzerinde tefekkür etmeden.

Allah; Fatiha Suresi 5. Ayette "İyya kena'büdü ve iyya kenestain” ("De ki; biz yalnız Sana kulluk ederiz ve ancak Sen'den yardım dileriz) Buyuruyor.

Ancak bazı insanlar, Allah'ın bahşettiği hiçbir kula kulluk etmemek, sadece Allaha kulluk etmek şeklinde özetlenebilecek hürriyet ve iradesini şeyhlere teslim ediveriyor.

Onlara göre Şeyhe "Gassal(ölü yıkayıcı)ın elindeki meyyit(ölü) gibi teslim olmak” gerekir.

Allah birçok ayette "Hiç mi düşünmüyorsunuz? Ne kadar da az düşünüyorsunuz?, Akletmez misiniz?” Diyerek her insanı düşünmeye, akletmeye, sorgulamaya teşvik ettiği halde, müritler "bir bildiği vardır” teslimiyetiyle akıl ve iradelerini Şeyhe satıyorlar.

İşte Allah'ın bahşettiği akıl ve iradelerini başkalarına satanlar, Allah'ın "Andolsun, biz Âdemoğulları'nı şan ve şeref sahibi kıldık…” (İsra Suresi 70. Ayet) diyerek verdiği kıymetin de farkına varmıyorlar.

Onlar, "O gün (hepiniz) yargılanmak üzere Allah'ın huzuruna sunulursunuz…”; mealindeki Hakka Suresi 18. ve diğer birçok ayetteki "ödül ve cezanın şahsi olduğunu” da bilmiyorlar.

Zannediyorlar ki; şeyhleri onları kurtarıverecek.

Hal bu ki Allah; "Onlar, Allah'ı bırakarak, kendilerine fayda da zarar da veremeyen şeylere taparlar: "Bunlar, Allah katında bizim şefaatçılarımızdır" derler. De ki: "Göklerde ve yerde, Allah'ın bilmediği bir şeyi mi O'na haber veriyorsunuz?" Allah, onların ortak koşmalarından münezzeh ve yücedir.” Buyurmaktadır. (Yunus Suresi 18.Ayet)

Gülen ve benzeri yapılanmaların dinamikleri toplumumuzda hala yaşıyor.

Samimi bağlılarını rencide etmemek için bu yapıların isimlerini zikretmiyorum.

İç ve dış düşmanların kötü emelleri için sorgulamadan bağlananlardan oluşan bu toplulukları harekete geçirmesi çok kolay, ama tehlikesi büyüktür. Şeyhi ele geçirdiniz mi iş biter.

15 Temmuz hain darbe girişimi böyle yaşanmıştır.

İç ve dış düşmanların kolayca kullanabileceği çok sayıda şeyh ve onlara "Gassalın elindeki meyyit gibi teslim olmuş” milyonlarca müridin olduğu bir Türkiye'de yeni 15 Temmuzlar yaşanabilir.

Yani Fethullah Gülen'in ölmesi tehlikenin geçtiği anlamına gelmez.

Böyle bir tehlikeyi bertaraf etmenin yolu hiçbir kula kulluk etmeyen, sadece Allaha kulluk eden nesiller yetiştirmektir.

Yoksa isimler değişir, ama sonuç değişmez…


Yazarın Diğer Yazıları