ŞARA-MAZLUM ABDİ ANLAŞMASI VE AKLA TAKILAN SORULAR
SANA DÜN ALAADDİN TEPESİNDEN BAKTIM AZİZ KONYA
Yusuf Tekin’in mücadelesi
BUHARİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE İFTAR
KUR’AN-I KERİM’İ OKUYUP, ANLAYIP, HÜKÜMLERİNE UYGUN YAŞAMALIYIZ
Altın ekonomik belirsizliklere karşı koruma kalkanı olabilir
AH! YETSİN..
Kim neden bir suçlu arıyor?
Neyi Çekiyorsunuz? (Rezonans-Çekim Yasası)
Konyaspor’da Kötüye Gidiş Sürüyor
Kadın Çiçek Değil, Kadındır
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
TERÖR VE TERÖRİZM
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Honda Civic Yenilendi
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Eğitim-öğretim yılı sona erdi. Yavrularımız ya bir üst sınıfa geçti. Ya da mezun oldu. Tüm yavrularımıza sağlık mutluluk ve başarılar temenni ederim.
1912'de Amerikan Deniz Harp Akademisi'nin mezuniyetinde uygulanmaya başlayan Hıristiyan adeti olan "kep fırlatma”yı biz de sahiplendik. Birçok anne babanın hiç üzerinde durmadığı, hatta gurur duyarak desteklediği mezuniyet törenlerindeki görüntüler çok üzücü.
Yarı çıplak, kızlı erkekli, danslı, balolu mezuniyet törenleri bu toplumun değerlerinde yok.
Çılgınca yayılan Batı özentili bu hastalık ana sınıflara kadar inmiş durumda.
"Havaya kep fırlatma” adeti bu törenlerin adeta simgesi haline geldi.
Kimse bunun bir "papaz şapkası” olduğunun farkında bile değil.
Mezuniyet sevinciyle perdelenen bu törenlerle farkında olmadan, "milli bir yaşayış biçimi” yerine "Batı tipi bir yaşayış biçimi”ni gençliğimizin zihin kodlarına yerleştiriyoruz.
Daha açık ifadesiyle "Batıya hayran bir gençlik” yetiştirmenin temellerini atıyoruz.
Benzer görüntüler salon düğünlerinde de yaşanıyor.
Kadınlar, genç kızlar, saçlarını yaptırıyor, takıp takıştırıyorlar. Büyük masraflar yaparak, ancak yatak odasında giyilebilecek türden kıyafetlerle şuh biçimde salon düğünlerinde arz-ı endam ediyorlar.
Orkestra "Ankara'nın bağlarını” çalmaya başlamaya görsün. Kurulmuş yaydan fırlarcasına sahne kadınlı erkekli guruplarla doluyor. Oynayanların ve seyredenlerin nazarları pek masum da değil.
Bu tablonun aktörleri "düğün sevinci”, "hayatta bir defa evleniyoruz. Bu kadar da olsun” perdelemesi ile yaşananları masum göstermeye çalışıyorlar.
Kafeler birbirine kur yapan gençlerin uğrak mekânı. Meydanlar göbeği açık kızlarla dolu. Bir kısım kapalıların davranışları diğerlerinden pek farklı da değil.
Gladstone İngiltere Avam Kamarasında Kur'an'ı kerimi göstererek ne demişti?
"Türkleri,…dize getirebilmenin tek yolu var: Bu kitabı (Kur'ân'ı) ellerinden almak."
Kastedilen elbette Kur'ân'ı fiziken elimizden almak değil. Amaçlanan, "Kur'ân'ı ve O'nun hükümlerini hayat nizamı olmaktan çıkarmak.”
İki yüz elli yıldır süren bu "Milletin elinden (Kur'ân'ı) alma" ve "Batılılaşma” mücadelesi galiba ve maalesef başarıya ulaştı. Okunan ezanlar, açık olan camiler, teselliden öte geçmiyor ve toplumsal erozyonu tersine çevirmeye de yetmiyor.
Son 70 yıldır -kısa süren sol iktidarlar hariç-, sağ iktidarlar döneminde de bu değişim sürdü.
Ak Parti iktidarları döneminde görece bir kısım olumlu adımlar atılmış olsa da, "milli ve manevi değer erozyonu” hızlanarak sürdü, hala da sürüyor.
Demem o ki; sağ iktidarlar iş başında olsa da, gerçek iktidar maalesef Batı Medeniyeti.
Bu gidiş sürerse Milletimizi, tarihte kimliklerini kaybederek Hristiyanlaşan Macarların, Çin kültürüne özenerek kimliklerini kaybeden ve esarete düşen Türklerin akıbetinin beklediğini hatırlatırım.
Bu Milletin değerlerini koruma, milli-manevi değerlerini ihya etme iddiasında olan yetkilileri göreve çağırma sorumluluğumu yerine getiriyor, veballerini hatırlatarak tarihe not düşüyorum…
ŞARA-MAZLUM ABDİ ANLAŞMASI VE AKLA TAKILAN SORULAR
MASADAKİ ATIŞTIRMALIK ÇEREZ: UKRAYNA
DOLDURUŞA GELEN, UKRAYNA GİBİ OLUR.
ZELENSKİ, KOMEDİDEN DRAMAYA TERFİ ETTİ.
GÜCÜN AYARTICI CAZİBESİ
ORTA-DOĞU’DA KARTLAR YENİDEN DAĞITILIYOR.
MUSİBETLER BİZİM ESERİMİZDİR
BİR DÜNYA DELİSİ: TRUMP
AİLE KURUMU TEHDİT ALTINDA
MEMUR VE EMEKLİ ZAMLARI ÜZERİNE…