AVRUPA’NIN KARANLIK TARİHİ
ÜÇ AYLAR, ŞİVLİLİK, İLK NAMAZ
PKK TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKMAK İSTİYOR MU?
PKK ÖCALAN’I TAKAR MI?
Her devirde kayığa binenler
2024’ün Kelimesi: Kalabalık Yalnızlık
MÜBAREK ÜÇ AYLAR VE REĞAİB KANDİLİ
Faiz indirimleri ekonomik büyümeyi nasıl etkileyecek?
İNCELİKLER
2024’Ü GERİDE BIRAKIRKEN
Kavgaların Asıl Sebebi Nedir?
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -3-
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
ABD'nin ve Avrupa Birliği'nin "PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiği” malumdur.
Ancak ABD, PYD'nin terörle ve PKK ile ilgisi olmadığını, DEAŞ ile mücadelede işbirliği yaptığını savunagelmiş, verdiği silahları toplayacağını (!) söyleyerek "dünya kamuoyunu kandırmaya” çalışmıştır.
Türkiye'nin somut verilere dayalı itirazlarına rağmen ABD'nin, PYD yani PKK'ya desteği, DEAŞ ile mücadele gerekçesi "inandırıcı, meşru ve hukuken geçerli değil”dir.
Ancak Zeytin Dalı Harekatı sırasında ordumuzun eline geçen delillerle "PYD ile PKK'nın aynı terör örgütleri olduğu, ABD'nin iddialarının gerçeği yansıtmadığı, terörü ve terör örgütlerini desteklediği” bir kez daha ve inkarı mümkün olmayacak biçimde kanıtlanmıştır.
Uluslararası hukuka, BM önderliğinde akdedilen ABD'nin de taraf olduğu uluslararası antlaşma ve sözleşmelere göre, "...insanlığa karşı savaş ya da soykırım suçu işleyen terör örgütlerine silah temini yasaktır.”
" BM sözleşmesinin 2. Maddesine göre "…bir ülkeyi, maddi varlıklarını ve toprak bütünlüğünü terör yöntemleri kullanarak hedef alan terör örgütlerine silah veren veya destekleyen ülke, o ülkeye bizzat saldırmış sayılır.”
ABD'nin Nikaragua'daki kontrgerillalara silah sağlaması konusunda Uluslararası Adalet Divanı 1986 yılında, "ABD'nin BM sözleşmesi 2/4 maddesinde belirtilen ve uluslararası hukukun emredici kuralı (jus cogens) olan kuvvet kullanma yasağını ihlal ettiğini” belirterek ABD aleyhine emsal niteliğinde bir karar vermiştir.
Geçen yıl BM Güvenlik Konseyi 1371(2001) sayılı kararına atıf yaparak oy birliği ile "…devletlerin teröristlere hiç bir surette destek vermemesi, devletlerin teröristlere silah sağlamasının önüne geçilmesi teröristlerin silahlandırılmasına karşı tedbir alınması …” gerektiğini vurgulayan 2370 (2017) sayılı kararı almıştır.
ABD'nin, PYD'yi yani PKK'yı desteklemekteki amacının bölgedeki "meşru devlet sınırlarını değiştirmek” olduğu da açıktır. Uluslararası hukuka göre "meşru devlet sınırlarını değiştirmeye kalkışmak” da suçtur.
Türkiye sadece askeri harekat yapmakla yetinmemeli, "diplomatik atak” başlatmalıdır.
"ABD'nin terör destekçiliğini BM Genel Kurulu'na taşımalıdır.”
"ABD'yi Uluslararası Adalet Divanı'na, Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesi'ne ve Lahey Savaş Suçları Mahkemesi'ne” kadar götürmelidir.
PKK teröründen zarar gören vatandaşlarımız, Uluslararası mahkemelerde ABD aleyhine "tazminat davası açabilirler ve/veya ceza davası açmak için” müracaat edebilirler.
Hatta PKK'ya silah veren "ABD yetkilileri hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunabilirler.” Pekala ABD yetkililerini Türkiye'de de yargılayabiliriz. Zira ülkemizde işlenin işlenmesin, "terör suç ve suçlularını suçtan zarar gören her ülke yargılayabilir.”
Bütün bu hukuki ve diplomatik çabalarımız, günümüzün etkili kitle iletişim araçları ile "dünya kamuoyunu etkileyecek ve yönlendirecektir.”
Haydi iş başına…
PKK ÖCALAN’I TAKAR MI?
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
TÜRKİYE VE SURİYE: DAHA GÜZEL GÜNLERE
SURİYE’NİN YENİ DÜZENİ İÇİN TAVSİYELER
TÜRKİYE VE SMO SURİYE’DEKİ OYUNU BOZDU
DEVLETİN İHMALLERİ VE GENÇLİK
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
KONSERLERE AKITILAN MİLYARLAR
KAYYUM TUZAĞI
ÖCALAN MUHATAP ALINAMAZ