Kuru Fasulye en çok kış aylarında yenilen bir yemektir. Kuru fasulyenin yanında daha çok pirinç pilavı, turşu ve ayranda oldu mu tadı adeta sofralarınızdan gitmez. İsteğinize göre bu tarifi etli yapabilirsiniz, ya da çok hızlı pişmesini istiyorsanız düdüklü tencere ile pişirme yapabilirsiniz. Ustaları bile yerinden oynatacak Konya Usulü Kuru Fasulye tarifi…
Konya Usulü Kuru Fasulye tarifi malzemeleri nelerdir?
- 2 büyük su bardağı kuru fasulye
- 1 adet büyük soğan
- 2 dolu yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolu salça
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- Yarım tatlı kaşığı kadar karabiber
- Bir miktar sıcak su
Konya Usulü Kuru Fasulye yapılışı;
- Kuru fasulyeleri geceden konulmuş bir tabakta ağzı kapalı bekletin (Burada amaç kolay pişmesini sağlamak)
- Ertesi sabah kuru fasulyelerinizi süzgeç yardımıyla süzün
- Büyük bir tencere alın içerisine sıvı yağı koyup, soğanları ekleyin sonra bir güzel kavurun
- Soğanlar kızarmaya başladıktan sonra salçayı ekleyip biraz daha kavurmaya başlayın
- Salçalı yaptığınız karışıma kuru fasulyeleri ekleyin
- Baharatları ekleyin (tuz ve karabiber) karıştırın
- Kuru fasulyelerin üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyin
- Kaynamaya bırakın
- Kaynama bittikten sonra ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapalı bir şekilde tutun
- Arada bir karıştırmaya alın
- 2 ya da 2,5 saat kadar pişirin
- AFİYET OLSUN : ) : )