Çay saatlerinde ve gün sofralarında hanımların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan mercimek köftesini hepimiz biliyoruz. Fakat ne yazık ki yapılan mercimek köftelerinin birçoğu ağızda dağılan köfte olarak karşımıza gelir. İşte ağızda dağılmayan mercimek köftesi tarifi istiyorsanız bu tarif tam size göre…
Ağızda dağılmayan mercimek köftesi malzemeleri nelerdir?
- 2 büyük su bardağı kırmızı mercimek
- 6 büyük su bardağı su
- 5 tane yeşil sap soğan
- Yarım bağ maydanoz
- 2 su bardağı ince bulgur
- Baharatlar ( tuz, kimyon, karabiber, pul biber)
- 1 adet sıkılmış limon
Mercimek köftesi sosu için malzemeler;
- Yarım bardak zeytinyağı
- 2 adet büyük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1.5 su bardağı su
Mercimek köftesi yapılışı;
- Bir büyük tencere alın içerisine mercimekleri ekleyin.
- Ardından suyu ekleyip haşlamaya bırakın
.
- Mercimekler pişene kadar dal soğanları ince ince doğrayın.
- Yarım bağ maydanozu da doğrayın.
- Ara ara karıştırın. Daha sonra ince bulguru ekleyerek de karıştırmaya devam edin.
- Mercimek suyunu çektikten sonra 30 dakika kadar dinlendirin.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını ekleyin.
- Soğanları küp küp doğruyup pişirmeye alın.
- Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı ekleyin. Kavurun
- Daha sonra baharatları ekleyin.
- Karışımın rengi kırmızı olana kadar karıştırın
- Marul eşliğinde servis edebilirsiniz
- AFİYET OLSUN : )