DEPREM ÜZERİNE
Aynı Depremi Bin Kere Yaşamak
İNSANA YATIRIM YAPMAK
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
TÜRKİ CUMHURİYETLERİN JEOPOLİTİK KÖRLÜĞÜ
Dilli şeytan
REZİLLİK DİZ BOYU
Altın Bitcoin dâhil hiçbir rakip tanımıyor…
Ölümden Kim/Niçin Korkar?
SÂBIGUN
Çok Kötü Oyunla Galip Gelmek
Ölümüzü Seviyorlar Bizim!
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
Bilindiği gibi Büyükşehir yasasıyla birlikte bütün il merkezinde ve ilçelerindeki ulaşım hizmetleri Konya Büyükşehir Belediyesinin yönetimine ve yetkisine geçmiştir. Merkez dışındaki ilçelerin de Büyükşehir'e bağlanmasıyla birlikte bu ilçelere de yeterli sayıda C plakası verilmiştir. İlçeler ve şehirlerarası ulaşımda D2 plakalı araçlar da işlev görürken, başka ulaşım hizmeti yaparken, öğrenci servisi olarak çalışmalarına yasak getirilmiştir. Bu çerçevede Konya- Çumra arasında Konya merkez ilçelerinden Çumra'ya özel olarak öğrenci taşıyan D2 Plakalı araçlara da yasak gelmiştir. Gel gör ki Çumra'nın da Konya'nın da C plakalı araçları Konya'dan Çumra'ya öğrenci taşıma işine girmemektedir, girseler bile astronomik fiyatlar çekmektedirler.
Öğrenci velilerinin anlaştığı D2 plakalı araç sahipleri Çumra emniyeti tarafından sıkıştırılmakta, bu sorunun çözümü istenmektedir. Üç yüz civarında öğrenci velisi tıkanmış durumda çözüm beklemektedir. Son varılan karara göre, Konya'dan C plakalı araçlar öğrencileri toplayıp Konya otogarına getirecek, oradan da Çumra'ya yolcu götüren otobüsler öğrencileri Çumra'ya taşıyacak. Böyle ikili bir taşıma işini veliler kabul etmemektedir. Bu karar hem öğrenciye eziyettir hem de maliyeti daha yüksektir.
Veliler, önceki senelerde olduğu gibi, anlaştıkları ve ekonomik buldukları D2 plakalı araçlara müsaade edilmesini talep etmektedirler. Bu servisler öğrenciyi sabah erken saatte evinden alıp rahat ve güvenli bir ortamda, en ekonomik şekilde Çumra'ya taşımakta, veliler de, öğrencileri de memnun olmaktadır. Böyle bir hizmetin önünü kesmek, zora sokmak, bu arada velileri büyük masraflara ve endişeye sevk etmek doğru bir yaklaşım değildir. Burada Sayın Başkan'a görev düşmektedir. Sorunun çözümü Sayın Başkandadır. Sayın Başkan inisiyatifini kullanmalı ve Konya'dan Çumra'ya okumak için geden üç yüz civarındaki lise öğrencisinin ve velisinin mağduriyetini gidermelidir. Sayın Başkan Tahir Akyürek'e saygıyla duyurulur.
Not: Bu yazıyı yazdığımda henüz sorun çözülmemişti. Bu yazı yayımlanmadan önce çözülmüşse bize teşekkür etmek düşer. Sadece velilerin tercümanlığını yaptım.
BAŞKAN ADAYLARINDA GÖRMEK İSTEDİKLERİMİZ
KUR’AN’DA YAHUDİ PROFİLİ
HEDEF TÜRKİYE
İSLAM BARIŞ GÜCÜ ŞART
GAZZE YANARKEN YÜREK YANMAZ MI?
İSRAİL’İN ZEVALİ YAKIN
CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI
EĞİTİM POLİTİKAMIZ GÖZDEN GEÇMELİ
ÖZENTİLİ BİR KUŞAK VAR
İLAHİ UYARILAR DEVAM EDİYOR!