AVRUPA’NIN KARANLIK TARİHİ
ÜÇ AYLAR, ŞİVLİLİK, İLK NAMAZ
PKK TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKMAK İSTİYOR MU?
PKK ÖCALAN’I TAKAR MI?
Her devirde kayığa binenler
2024’ün Kelimesi: Kalabalık Yalnızlık
MÜBAREK ÜÇ AYLAR VE REĞAİB KANDİLİ
Faiz indirimleri ekonomik büyümeyi nasıl etkileyecek?
İNCELİKLER
2024’Ü GERİDE BIRAKIRKEN
Kavgaların Asıl Sebebi Nedir?
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -3-
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Osmanlı 1699 Karlofça antlaşması ile düşüşe geçti. Son iki yüz elli yıldır toplumumuz kademe kademe Batı’nın fikri, kültürel, siyasi, sosyal egemenliğine girdi.
Batı bununla da yetinmedi, 1.dünya savaşı sonunda Osmanlı’yı parçaladı. Yerine Batılı -fikri, kültürel, siyasi, sosyal- değerlere dayalı Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Batılılar, Osmanlı’dan koparılan topraklarda yapay, uydu devletler kurdurdular. Türkiye dahil, bu devletlere halkının değer yargılarıyla barışık olmayan, hatta kavgalı iktidarlar getirdiler. Bu iktidar sahipleri kendilerini iktidara getiren ve orada tutan güçlerle her türlü menfaat ilişkisine girdiler. Böylece bu ülkeler, içte sosyal çalkantılarla boğuştular, dışta da Batı’ya bağımlı hale geldiler.
Bugün Ortadoğu’da yaşanan devrimlerin, darbelerin, çatışmaların, iç savaşların arkasında yöneticilerin halklarını temsil edecek fikri meşruiyete sahip olmamaları yatmaktadır. Bu yöntem yüz yıldır uygulana geldi.
Dünyadaki çatışma ve savaşların büyük bir bölümünün Orta-Doğu’da yaşanmasının nedeni, enerji kaynaklarının burada yoğunlaşması, yağmacı sırtlanların pay almaya çalışmalarıdır. Mücadelenin özü budur.
Sömürgecilerin Osmanlı’yı parçalama nedeni de aynıdır. Türkiye’nin sınırları biter bitmez her yerden petrol fışkırması, petrol alanlarının bir karışı bile bırakılmadan enerjiye mutlak bağımlı kılınması tesadüf değildir. Bu Türkiye’nin her yıl yaklaşık 60 milyar dolarlık enerji harcaması yapması, kalkınmasının istenmemesi demektir.
Bundan daha vahim olanı ise aydınımızın zihinlerinin iğdiş edilmesidir. Bunlara göre Türkiye, İslam Ülkeleri, halkları ve bölge ile ilgilenmemeli, buradaki çıkarları için politika üretmemelidir. Batı’nın istediği de budur.
Hayat ve siyaset boşluk kabul etmez. Türkiye, bölge ile ilgilenmez, buradaki çıkarları için politika üretmezse bölgeye sınırı bile olmayan ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya politika üretir. Ülkeleri işgal ederler, parçalarlar, silah satarlar, bölgeye askeri varlıklarıyla yerleşirler ve sömürürler.
Bununla da kalmazlar. Bin yıllık Türk-Kürt kardeşliğini dinamitleyerek Türkiye’yi içten bölmeye çalışırlar.
Batı sömürgeciliği veya Batı modelli ulus-devlet yapıları, artık bu ülkelerdeki toplumsal değişime cevap veremez hale gelmiş, bölgeye biçilen statü devrini tamamlamıştır. Batı, Büyük Orta-Doğu projesiyle bölgeyi yeniden yapılandırmak istemektedir. Bu yeni süreçte herkes pay kapma savaşındadır.
Orta-Doğu’da kartlar yeniden karılırken eski pasif politikalarının aksine Türkiye; masada ben de varım dediği için -Osmanlı'dan bu yana ilk kez böylesine- Kuzey'den, Doğu'dan Güney'den kuşatılmaya çalışılmaktadır.
Böyle bir dönemde Türkiye’nin sesini kısması, suskun ve savunmada kalması, herkesle iyi geçinelim diye pasif olması Mısır, Tunus, Libya ve Suriye olması demektir. Türkiye kendini ve milli çıkarlarını korumak için aktif politika izlemelidir. Aksi halde bölgeyi Batılılar ve Ruslar paylaşacak, Türkiye kalıcı biçimde pasifleştirilecektir.
Aktif politika izlemek sanıldığının aksine savaş demek değildir. Aksine Türkiye’nin aktif politika ile kazanacağı avantajlar, kendisine yönelmesi muhtemel savaş ihtimalini azaltacak veya ortadan kaldıracaktır.
Düşman köpek gibidir. Korkarsanız saldırır, cesaretli olursanız siner. Türkiye pasif kalırsa bölgedeki nüfuzunu yitirir, geleceğini tehlikeye atar, Suriye gibi bir iç savaşın ve parçalanmanın muhatabı olur.
Türkiye; bölge halkı ile olan dini, tarihi kültürel yakınlığı ve bin yıllık kardeşliği ile en avantajlı, bölge halkı ile ortak bir gelecek kurmaya en uygun ülkedir.
O halde Türkiye’nin yapması gereken bölge ülkeleriyle bin yıllık kardeşliğine, dini, tarihi ve kültürel bağlarına dayalı ittifak ve işbirliği politikaları geliştirmektir.
PKK ÖCALAN’I TAKAR MI?
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
TÜRKİYE VE SURİYE: DAHA GÜZEL GÜNLERE
SURİYE’NİN YENİ DÜZENİ İÇİN TAVSİYELER
TÜRKİYE VE SMO SURİYE’DEKİ OYUNU BOZDU
DEVLETİN İHMALLERİ VE GENÇLİK
KURTULUŞ İSLAM’DADIR…
KONSERLERE AKITILAN MİLYARLAR
KAYYUM TUZAĞI
ÖCALAN MUHATAP ALINAMAZ