Yönetim rahatlama, Çamdalı rahatlatma peşinde

Konyaspor'da sezon Ali Çamdalı tartışmalarının gölgesinde başladı. Ali Hoca için iki konuda taraftarlar nezdinde bir tatmin olamama durumu söz konusuydu. 

Birinci konu, Çamdalı'nın Konyaspor mazisi. Zira Ali Çamdalı futbolculuğu döneminde taraftarı iki defa üzmüştü. 

İkinci konu ise Ali Hoca'nın tecrübesinin olmaması idi. Bu ikincisi aslında bir nebze yönetimi de düşündürüyordu. Çünkü tecrübe çok önemliydi. 

Futbol ilginç bir sektör. Her şey bir anda değişebiliyor. Demirel "siyasette 24 saat çok uzun süre” derdi. Futbolda ise 90 dakika çok uzun bir süre. 90 dakika önce tu kaka sayılan 90 dakika sonra göklere çıkartılabiliyor. 

Bu konuda da aynen öyle oldu. Samsun maçı öncesi " Ali ile asla olmaz” diyenler, maçın ardından sus pus oldular. Samsun'da alınan 3 puan Konyaspor için gümüş kıymetinde ise Ali Hoca için altın değerinde. 

Aslında Konyaspor taraftarı diğer birçok taraftara oranla daha aklı başında, daha sağduyulu, daha ağır başlı. Düşme tehlikesi gibi vahim hadiseler dışında adil olmaya dikkat eder. Mesela İlhan Hoca'nın gönderilmesinden ziyade gönderilme şekline kızmıştı. Ama yeri geldiğinde yönetime de sahip çıktı. Çünkü Hoca bulmak her şartta yönetim bulmaktan daha kolaydır. 

Anadolu'da yönetim bulmak zor iştir. Sıkıntılı zamanlarda bir başkan adayı bulmak için ne mücadeleler verildiğini biliriz. 

Doğrusu önceki maçta henüz birinci yarı dahi bitmemişsen  yükselen ‘  Ali Çamdalı istifa' seslerini ben Konyaspor taraftarına yakıştıramamıştım. Ne yeri idi ne de zamanı. Tabi taraftarı da anlayabiliyorum. Taraftar geçen seneki yaşadıklarımız nedeni ile tedirgin. 

Hafta sonu rakibimiz Sivasspor. Sivas'ın yıllardır devam eden bit istikrarı var. Tebrik etmek lazım. Üst sıralara oynadıkları sezonlar da oldu. Hocaları da tecrübeli. 

Ali Çamdalı, Samsun galibiyeti ile taraftardan bir avans aldı. Bu avansı süresize çevirmenin yolu Sivası yenmekten geçiyor. Sivası devirirse taraftardaki tüm tedirginliği alacak. 

Sadece taraftarın değil yönetimin de derin bir nefes almasını sağlayacak. Nereden bakarsak bakalım bu maç çok önemli.  Hoca için de, taraftar için de, yönetim için de… Bir galibiyet üç tarafı aynı potada buluşturacak, 

Taraftara bu maçta büyük görev düşüyor. Koşulsuz destek, bitmeyen coşku, olumlu tezahürat. 

Bu üçü yeni haftaya yüksek moral ve motivasyonla girmemizi sağlayacak. Herkes evinde, işinde, sokakta, meydanda mutlu olacak. 

Bence başarırız. Sizce?

Yazarın Diğer Yazıları