Güzel bir gelenek, hoş bir seda

 

Konya; bilim, kültür ve sanat şehri.

Selçuklu Darü'l Mülkü.

Medeniyetimizin dünya zirvesine çıktığı topraklar.

Nice ilim büyüğünün yetiştiği merkez.

Mevlana'nın, Şems'in, Konevi'nin bağrında yetiştiği belde.

 

Okuyan, okutan şehir.

Kitabın, kütüphanenin sevildiği yer.

Kalemin, yazarın saygı gördüğü coğrafya.

Kitap fuarlarını bayram coşkusuyla misafir eden il.

 

11'incisine de diğer 10'u gibi yoğun ilgi gösterildi. Konya Kitap Günleri'nden bahsediyorum.

 

Selçuklu Kültür Merkezi bir hafta boyunca tam bir şölene dönüştü. Muhteşem bir şölen, muhteşem bir ziyafet.

 

Her gittiğimde en çok neye seviniyorum biliyor musunuz? Küçük ziyaretçilere. Hani bir de zamane çocukları kitap okumuyor diyorlar. SKM'deki görüntü pek de öyle söylemiyor. Okul öncesi yaşlardan, ilkokul öğrencilerinden, ortaokuldan, liseden, üniversiteden… Ve sonraki yaş guruplarından…Erkek, bayan, yaşlı, genç… 7'den 70'e derler ya… ve hatta daha küçüğünden, daha büyüğünden… Her düşünceden, her görüşten, her fikirden…Binler değil, onbinler değil, yüzbinler. Yanlış okumadınız, Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği geleneksel Kitap Günleri'ne yüzbinler teşrif ediyor. Ne güzel.

Bana sorarsanız, en güzel manzara bu. Kitaba koşan insanların olduğu şehirde yaşamak çok güzel. ‘ En güzel arkadaş kitap' derler ya. En güzel şehir de kitap okunan şehir. Konya şükür ki böyle bir il.

 

Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimini de tebrik etmek lazım. Organizasyonu kusursuz yapmışlar. Onlarca kitabevinin katıldığı, binlerce kitabın sergilendiği fuara çok sayıda yazar da eşlik etti. İmza günleri sayesinde kitapseverler beğenerek okudukları kitapların yazarlarını dinleme, onlarla sohbet etme imkanı buldu. Nerden baksan her yönü ile faydalı bir etkinlik.

 

Sosyal medyanın seviyesiz içerikleriyle her gün muhatap olmak zorunda kalan zihinler, bu sayede bir haftalığına da olsa faydalı bir gündemle meşgul oldu. Dersler arası bir teneffüs, yoğun çalışma mesaisi sonrası kısa bir mola miktarınca da olsa Kitap Günleri hoş bir gelenek. Geliştirerek sürdürmek lazım.

 

Fuar nedeni ile şehre gelen yazar-çizer gurubunu dinlediğimde Konya'daki fuardan ve Konya'dan memnun olduklarını gördüm. Çoğunluğu Konya'yı iyi tanıyor ve Konya'nın hakkını teslim ediyor. Elit kesimin Konya'da bu vesile ile misafir edilmesinin de faydaları var. Her birisi sonrasında gönüllü birer Konya elçisi oluyor.

 

11.Konya Kitap Günleri sorunsuz bir organizasyonun akabinde ardından hoş sedalar bırakarak sona erdi. Alınan kitaplar okunacak, gelecek yıl iple çekilecek. Yazar ordusu okuyucunun beklentisini karşılamaya yönelik yeni üretimler yapacak. Kitaplar yazılacak, kitaplar okunacak.  Hafızalara milli kültürümüzün nadide eserleri kazınacak. Ne güzel.

 

Sizce de güzel değil mi?


Yazarın Diğer Yazıları