E-gazete
Zeytinyağlı enginar dolması birçok kişi tarafından araştırılan yemek seçenekleri arasında yer alır. Ülkemizde dolma farklı damak tatlarına hitap eden oldukça lezzetli bir yemektir. Özellikle zeytinyağı ile yapıldığında kişilerde unutulmaz bir izlenim bırakır. Zeytinyağlı enginar dolması yaparak sevdikleriniz için mükemmel sofralar kurabilirsiniz. Bunun için mutlaka doğru miktarda malzeme kullanılması da gerekir.  Bu gibi konulara dikkat ederek zeytinyağlı enginar dolmasını sorunsuz bir şekilde hatırlayabilirsiniz.
Lezzeti ile birçok kişi tarafından tercih edilen ve zeytinyağlı enginar dolmasını hazırlarken:
Yapılacak sos için:
Gibi malzemeler gereklidir. Bu malzemeleri temin ettikten sonra zeytinyağlı enginar dolmasını hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Zeytinyağlı enginar dolması hazırlamak için ilk olarak soğanları ve zeytinyağını bir tencerede kavurmaya başlamanız gerekir. Soğanlar pembeleşene kadar kavurma işlemini sürdürmelisiniz. Özellikle kapaklı bir tava kullanarak bu işlemi daha basit bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Pembeleşen soğanların üzerine garnitürü ilave ederek 2-3 dakika kavurabilirsiniz. Ayrı bir kasede limon suyu tuz şeker ve zeytinyağını karıştırıp sosunuzu hazırlamanız gerekir. Sosunuzu hazırladıktan sonra enginarları tencerelere yerleştirin. Enginarları yerleştirirken mutlaka çukur kısmının aşağıya bakması gerekir. Bu şekilde daha lezzetli pişmesini sağlayabilirsiniz.
Enginarları tencereye yerleştirdikten sonra üzerine soslu ve sıcak suyu gezdirmeniz de oldukça önemlidir. Tencerenizin kapağını kapattıktan sonra orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra yaklaşık 25 dakika enginarların pişmesi için kısık ateşte yakmaya devam edin. Bu sürede sık sık kontrol etmeniz oldukça önemlidir. Sık sık kontrol ettiğinizde enginarların da almasını engelleyebilirsiniz. Enginarlar piştikten sonra ocağın altını kapatıp enginarları soğumaya bırakabilirsiniz. Enginarlar soğuduktan sonra içerisine hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi yerleştirin. Malzemeleri doldurduktan sonra dereotu gibi yeşillikler ile süsleyebilirsiniz. Kısa bir süre dinlendirip afiyet ile tüketebilirsiniz.