E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Sahurda bunu yiyin aç kalmayın! Tok tutan börek tarifi

20 Mart 2024 Çarşamba 11:26
Ramazan ayında sahurda ne yesem acıkmam derdine son! Bu börek tam size göre… Hem yapımı kolay, hem de pratik börek tarifi…
 
Sahura kalktığınızda tok tutan ve acıktırmayan böreklerden sahur böreği hem yapımı kolay ve pratik hem de enfes lezzetiyle sofralara misafir olan sahur böreğini hiç denediniz mi?
 
Ramazanda sahur sofralarınızı mutlu edecek, gün boyu acıktırmayacak sahur böreği tarifi sizlerle…
 
 
SAHUR BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELERİ
 
- 4 adet yufka
 
- 1 kâse beyaz peynir
 
 
SAHUR BÖREĞİ SOSU İÇİN
 
- 1 adet büyük boy yumurta
 
- 1 büyük su bardağı süt
 
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağı
 
- 1.5 yemek kaşığı çörek otu
 
 
SAHUR BÖREĞİ YAPILIŞI
 
- İlk olarak tepsinizin içini iyice yağlayın.
 
- Yufkaları aynı şekilde tepsiye dizin
 
- Hazırlamış olduğunuz sos malzemesini karıştırın
 
- Her yufkayı yağlayarak üst üste dizin
 
- Orta katmana gelince beyaz peynir koyun.
 
- Yufkaları bitirene kadar devam edin.
 
- Kalan sosunuzu da sürüp dilimleyin.
 
- Böreğinizin üstüne çörek otu serpiştirin. 
 
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin.
 
- ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN : ) : )

DİĞER HABERLER