E-gazete
Fırında tahin helvası tatlısı hazırlamak için malzemelerin istenilen miktarda olması oldukça önemlidir. Böylelikle kıvamı tam yerinde olan lezzetli bir tatlıyı hazırlamak mümkündür. Fırında tahin helvası tatlısını hazırlamak için gerekli olan malzemeler arasında:
Gibi malzemeler kullanılır. Oldukça az malzeme ile lezzetli bir şekilde tatlı hazırlamak isteyen kişiler için ideal tarifler arasında yer alır. Malzemeler temin edildikten sonra helvanın kolaylıkla hazırlanabilmesi mümkün olur.
Fırında tahin helvasını hazırlamaya başlamadan önce ilk olarak helvanın yapılacağı fırının ısıtılması gerekir. Daha sonra helva iyice ezilip yumuşak bir kıvama getirilir. Ezilen helvanın üzerine süt ve limon suyu ilave ederek helvanın çok hafif akışkan bir kıvama gelmesi sağlanır. Helva akışkan bir kıvama geldikten sonra küçük kaplara bölüştürerek pişirilmeye hazır hale getirilir. Küçük kaplara bölüştürülen helvayı önceden ısıtılmış 200 derece fırına atarak pişirebilirsiniz.
Fırında helvanın üstü kızarana kadar pişirme işleminin yapılması oldukça önemlidir. Helvanın pişip pişmediğini inceleyebilmek için kürdan kullanabilirsiniz. Kürdan ile helvanın içinin pişip pişmediğini inceleyebilmek mümkündür. Helvanın içinin çok katı olmaması oldukça önemlidir. Bu gibi konulara dikkat edildiğinde hafif akışkan kıvamda olan bir tatlı hazırlanabilir. Helva hazırlandığında belirli bir süre bekledikten sonra servis edilebilir.
Aynı zamanda servis ederken portakal kabuğunun rendesi, limon kabuğunun rendesi gibi çeşitli yiyecekleri de içerisine ilave edebilirsiniz. Bu gibi yiyecekleri katarak daha lezzetli bir tatlı oluşturabilirsiniz. Damaklarda eşsiz bir tat bırakan fırında tahin helvası tatlısı ile misafirlerinizi lezzetli bir şekilde ağırlayabilirsiniz.