Sosyal medya üzerinden paylaştığı yemek tarifleri ile milyonlara ulaşan Ahmet Şef, bu kez kasap köfte tarifini paylaştı.
Ekstra harç kullanmadan evdeki malzemelerle hazırlanan kasap köftenin lezzetine kefil olan Ahmet Şef mutfakları şenlendirecek ipuçlarını da paylaştı.
Kasap Köfte nasıl hazırlanır?
Malzemeler:
-1 kg orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı galeta unu
-1 adet orta boy soğan
-5 diş sarımsak
-1 adet yumurta
-Bir tutam maydanoz
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
-1.5 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına alınan kıymaya 1 su bardağı galeta unu eklenir.
Robotta çekilen 1 soğan, 5 diş sarımsak ve maydanozu aynı kaba ekleyin.
Yumurtayı kabın içine kırın. 1'er tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve kimyon ile 1.5 tatlı kaşığı tuzu da ekledikten sonra yoğurma işlemine geçin.
İpucu: Kıymayı daha kolay yoğurmak için elinizi zaman zaman ıslatabilirsiniz.
Yine köftenize katacağınız baharatları acı sevip sevmeme durumuna göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Hazır köfte harcı kullanıyorsanız tariften kimyonu çıkarın!!!
Yoğurma işlemi tamamlandığı zaman (15-20 dakika) karışımı dinlenmesi için 10 dakikalığına buzdolabına bırakın.
Köfteleri istediğiniz büyüklükte ve şekilde bazlayabilirsiniz.
Hazırlanan köfteler sulu yemek, kızartma ya da ızgara olarak kullanılabiliyor.
-Ahmet şef sıcak tavaya yağ eklemeden köftelerini dizerek hazırladığı yemeği takipçilerinin beğenisine sundu.
Hazırlanan köfteler derin dondurucularda ya da buzdolabının buzluk kısmında uzun süre muhafaza edilebilir.
AHMET ŞEFİN TARİF VİDEOSU: