Annelerimiz poğaça yaparken istedikleri şey kabarık ve pastane usulü olsun. Fakat bu ne yazık ki her poğaçada tutmaz. Kimisi kabarmaz kimisi ise balon gibi puf puf olur… Bu tarifle birlikte 1 kaşık karbonat ekleyince poğaçanız pastane usulü olacak ve komşularınız her gün kapınızı çalacak…
Poğaça malzemeleri nelerdir?
- 120 gr margarin veya tereyağı
- 2 adet büyük yumurta
- 1 büyük su bardağı yoğurt
- Yarım büyük su bardağı sıvı yağ
- 1 büyük çay kaşığı dolusu karbonat
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- 4 büyük su bardağı un
Poğaça iç harcı için malzemeler nelerdir?
- Peynir, patates, maydanoz, (isteğe bağlı her şey)
Poğaça üzeri için malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurtanın içi(sarısı)
- Çörekotu, susam ( isteğe bağlı)
- Hamurun içine 1 kaşık sirke
Poğaça yapılışı;
- Bir büyük kaba eritilmiş margarin veya tereyağını koyun. İçerisine yumurta, sıvıyağ, karbonat, yoğurt ve sirkeyi ekleyip bir güzel karıştırın.
- Karıştırdığınız süreçte farklı bir kap alıp, içine un ve tuz ekleyin. Eklediğiniz bu malzemeleri 5-6 dakika kadar bekletin.
- Daha sonra iç harcına geçin. Tekrar ayrı bir kap alın ve isteğe bağlı iç harcınızı ekleyin.
- Dinlenmiş olunan hamurları göz kararı top şeklinde yuvarlayın.
- Daha sonra hamurların içine iç harcını koyup, elinizle şekil vererek kapatın.
- Hazırlamış olduğunuz hamurları yağlı tepsiye yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı ve isteğe bağlı malzemeleri ekleyin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında pişirin
- ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN : )