Karnabahar Graten İçin Kullanılanlar
Hem lezzetli hem de sağlıklı yapısı ile dikkat çeken Karnabahar Graten hazırlamak için gerekli olan malzemeler arasında:
- 1 adet karnabahar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak su
Aynı zamanda sosu için:
- 1 bardak süt
- 1 bardak yoğurt
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 adet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon, yuz ve karabiber
- Yarım bardak un
- Rendelenmiş bir su bardağı kaşarı üzeri için kullanabilirsiniz.
Karnabahar Graten Yapılışı
Karnabahar graten için gerekli olan malzemeleri hazırladıktan sonra lezzetli yemeğimizi yapmaya başlayabiliriz.
- Karnabaharın küçük parçalara ayrılıp yıkanması gerekir. Daha sonra tuzlu suda kaynatmaya başlayın.
- Karnabaharlar haşlanırken sosunu hazırlayabilirsiniz.
- İnce ince doğradığınız maydanozları ve sosu bir kapta karıştırmaya başlayın.
- Haşlanan karnabahar parçalarının süzülüp sos üzerine ilave edilmesi gerekir.
- Daha sonrasında sos ile birleştirdiğimiz karnabaharları alt kısmı yağlanan borcama dizmeye başlayın.
- Karnabaharları borcama dizdikten sonra kalan sosun üzerine dökülmesi gerekir.
- 190 derece önceden ısıtılan fırında 30 dakika pişirilmesi gerekir.
- Pişirirken karnabaharların üzerinin kızarması oldukça önemlidir. Bu nedenle üzeri kızarana kadar pişirme işlemine devam edin.
- Üzeri kızaran karnabaharları fırından çıkararak rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine ilave edin.
- Kaşar peynirini üzerine ilave ettikten sonra tekrar fırına atıp 10 dakika kadar fırında bekletin.
- Kaşar peynirini ilave ettikten sonra tekrar üzerinin kızarmasına dikkat etmeniz gerekir.
- Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra 10 ve 15 dakika aralığında dinlendirin.
10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis ederek hem lezzetli hem de sağlıklı karnabahar grateninizi yemeye başlayabilirsiniz.