Elmalı kurabiye hem müthiş tadıyla hem de mis gibi kokusuyla sağlıklı bir çay arası atıştırmalıktır. Hem çay saatinde yenilen hem de annelerimizin gün içerisinde yaptığı bu atıştırmalığı çürük elmalarla yapıldığını duyunca artık elmaları saklayacaksınız. İşte leziz elmalı kurabiye tarifi…
Elmalı kurabiye malzemeleri nelerdir?
- 200 gr kadar tereyağı
- 2 büyük yemek kaşığı nişasta
- 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
- 1.5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 büyük yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 büyük yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 4 büyük su bardağı un
Elmalı kurabiye iç malzemeleri nelerdir?
- 6 adet çürümüş, ezik elma
- 3 büyük yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kadar tarçın
- 1 büyük çay bardağı ceviz
Elmalı kurabiye yapılışı;
- İlk olarak iç harcınızı hazırlayın.
- Çürümüş veya ezilmiş elmalarınızı soyun. Elmaların kalın tarafını rendeleyin
- Bir tavaya elmaları koyun. Üzerine şekeri ilave edin. Elmaları pişirmeye alın
- Tarçın ve çekilmiş cevizi ekleyin. Elmaları da ekledikten sonra iyice karıştırın.
- Harcı ocaktan alın ve biraz soğumaya bırakın
- Bir büyük kaba tereyağı, sıvı yağ, yumurta, sirke, pudra şekeri, vanilin, kabartma tozunu ekleyin. Ve birazda un ekleyin iyice yoğurun
- Hamuru hazırladıktan sonra tezgaha biraz un serpiştirin ve hamuru yuvarlak şekline getirin.
- Hamuru 2 eşit parçalara ayırın.
- Hamurları oklava veya merdane yardımıyla açın.
- Daha sonra 8 adet üçgen elde edin.
- Elde ettiğiniz üçgenlerin içine iç harcınızı ekleyin. Ve ağzını kapatın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirmeye alın.
- Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkartın.
- Süsleme olarak pudra şekeri kullanabilirsiniz
- AFİYET OLSUN : )