Çocukken şüphesiz bir kere de olsa muhakkak bu pastayı yemişsinizdir. Yapılışı bir o kadar basit bu pastanın içerisine farklı malzemeler girerek bambaşka bir tat oluşturmuştur. İşte o malzemeler neler, petibörlü pasta(yalancı pasta) nasıl yapılır?
Petibörlü Pasta(Yalancı Pasta) malzemeleri
- 2 Paket açılmamış petibör bisküvi
- 1 Litre süt
- 2 büyük yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 büyük su bardağı şeker
- 3 büyük yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket şeker vanilin
- 80 gr çikolata (Beyaz, bitter, sütlü)
Üzeri süsü için;
- Hindistan cevizi
- Rendelenmiş çikolata
- Pasta süsleri
Petibörlü pasta(Yalancı pasta) yapılışı
- İlk önce kremasını hazırlamak için büyük bir tencereyi alın, tencerenin içine un, kakao, nişasta ve şekeri ekleyip iyice kabın içerisinde karıştırın.
- Ocağı yaktıktan sonra tencereyi ocağa yerleştirin, Tencereyi iyice karıştırarak koyu olmasını bekleyin. Pıtır pıtır baloncuklar çıkana kadar iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra içerisine 1 paket şekerli vanilini ekleyin. Ve ocağı kapatın
- Altı kapalı tencerenin içerisine tereyağ ve isteğe bağlı çikolatalarınızı ekleyin. Ve bu malzemeleri de güzelce karıştırın.
- Cam borcama 2 paket bisküvileri dizin
- Üstüne yaptığınız kremadan az bir miktarda dökün. Bisküviler kapanana dek iyice kremayı yedirin.
- En üst katmana gelince biraz kalan kremayı da ekleyip üzerine süs için dilediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz.
- Pastayı buzdolabında muhafaza ederek 3 saat kadar bekletin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra servis edebilirsiniz.
- Şimdiden afiyet olsun : ) : )