Pratik tatlılar deyince aklımıza ilk gelen tatlıdan biriside şüphesiz revanidir. İrmik kokusu evinizin her yerini adeta bu tarifle saracak!
Revaninin en püf noktası sıcak revani üzerine soğuk su dökülmesidir
Anne revanisi malzemeleri
- 1 büyük su bardağı irmik
- 1 büyük su bardağı şeker
- 3 orta boy yumurta
- 1 büyük su bardağı yoğurt
- 1 büyük su bardağı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay bardağı rendelenmiş portakal
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağı
Anne usulü revanin şerbeti malzemeleri
- 3 büyük su bardağı su
- 3 büyük su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
Anne usulü revaninin yapılışı;
- İlk olarak şerbeti hazır hale getirin. Bir büyük tencereye şeker ve suyu kaynatın. Kaynamış suya yarım limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika kaynadıktan sonra altını kısın. Ve biraz soğumaya bırakın.
- Keki için bir kaba yumurta ve şekeri alarak iyice çırpın. Çırptıktan sonra yoğurdu, irmiği ve sıvı yağını ekleyin ve çırpın. Son kademe ise kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyerek bir kez daha karıştırın.
- Fırın tepsisini güzelce yağlayın (her tarafını)
- Keki tepsiye dökün
- 170 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
- Sıcaklığı çıktıktan sonra hazırlamış olduğunuz şerbeti ekleyin. (Şerbet sıcak olmayacak)
- 2 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi üzerine süsleme yapabilirsiniz
- Şimdiden afiyet olsun:) : )