Nihayet Teknik Üniversite

“Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” demiş atalarımız. Selçuk Üniversite’sinin yeni rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’i ziyaret ettikten sonra nedense bu atasözü takıldı kafama…

Diyeceksiniz ki; “hani ne yaptı ki?”

Haklısınız. Daha dün bir, bugün iki. Ancak hoca ziyarette öyle bir müjde verdi ki, sevincimizi gizleyemedik.

Ne dedi hoca?

Şahin hoca, Teknik Üniversite için her türlü altyapının hazır olduğunu söyledi.

Şimdi de, “ne olmuş yani, Konya’nın 5 üniversitesi var, bir üniversitenin daha kurulması niye bu kadar önemli ki?” dediğinizi duyar gibi oluyorum.

Yok yok, öyle düşünmeyin. Bakın bu farklı. Hani Selçuk bölündüğünde hepimizin hayali olan Teknik Üniversite. O zaman gerçekleşmemişti. Ziyanı yok, bugünkü haliyle Necmeddin Erbakan Üniversitesi de büyük bir işlev gerçekleştiriyor.

Ve şimdi sıra Teknik Üniversitede.

Teknik Üniversite, sanayileşen kentler için büyük önem arz ediyor. Hele bir de Sanayi-Üniversite işbirliği sağlandığında, ilde müthiş bir sinerji doğuyor. Başbakanımızın Konya-Mersin-Karaman bölgesini İkinci Marmara bölgesi yapacağız vaadi ile Teknik Üniversite fikrini buluşturduğumuzda, bu projenin ne kadar önemli olduğu kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.

Prof. Dr. Mustafa Şahin, 4 yıllık rektör yardımcılığı dönemini çok iyi değerlendirmiş. Koltuğa oturduğunda, yapmayı düşündüğü projeleri hazır. İşte bu projelerden biri de Konya’ya bir teknik Üniversitesinin kazandırılması. Daha başka projeleri de var. Sırası geldiğinde onlardan da bahsedeceğiz.

Selçuk Üniversitesi, Mersin, Karaman ve Aksaray Üniversiteleri ile Konya’daki tüm Üniversitelerin anası. Doğacak yeni çocuğu Teknik Üniversiteyle birlikte 8 üniversiteye analık yapacak olan Selçuk Üniversitesi, ülke bilimine büyük katkılar yapan amiral gemi. Şimdi bu geminin kaptanlık köşkünde usta bir yönetici var. Prof. Dr. Mustafa Şahin.

Geçen hafta başbakanlıkta yapılan ve milletvekilleriyle Konya yöneticilerinin katıldığı toplantının önemli gündem maddelerinden biri de Teknik Üniversiteydi. Kurulacak yeri belli olan, önemli oranda teknik altyapısı da hazırlanan yeni üniversite, bu kenti büyük bir hayaliyle daha buluşturacak.

Hele bir de kentin dinamikleri, yeril otomobilin Konya’ya kazandırılmasını sağlayabilirlerse, o zaman bu kentin önünü kimse tutamaz. Son iki yazımda değindiğim yerli otomobil konusu çok önemli. Konya-Mersin demiryolu, Yerli Otomobil, Teknik Üniversite, lojistik köy. Bunlar yeni hedeflerimiz. Ama hepsi birbiriyle ilintili. Hepsi beraber gerçekleştiğinde daha büyük anlam ifade edecekler. Hepsinin bir an önce gerçekleşmesi lazım. O zaman durmak yok, çalışmaya devam.


Yazarın Diğer Yazıları