BİR KÜLTÜR İNSANI: FAHRİ ÖZPARLAK
Altın yatırımcılar için koruma kalkanı oldu
FOSİL DÜŞÜNCE
Her Kitabın Anlaşılma Rehberi Tek Bir Kitaptır
Tarımın Kalbi Konya’da Attı
SİYASET GERİLİM DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETMELİDİR.
RAMAZANDA KAZANDIĞIMIZ GÜZEL ALIŞKANLIKLARI HAYATIMIZIN TAMAMINA HÂKİM KILMALIYIZ
KONYADA TRAFİK
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
Biri cumhurbaşkanına söylesin, Konya’yı kaybediyoruz
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Gençleri mehdi mi kurtaracak?
Destansı Galibiyet
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
Mısır ve Suriye'deki olaylar sebebiyle İslam ülkelerinin, özellikle Suudi Arabistan'ın; zalimlerin yanında yer almasına karşılık, aklı başında, sağduyu sahibi ve İslam'ı en iyi bilen ve yorumlayan kanaat önderleri ve İslam hukuk uzmanlarından ortak görüş geldi. Bunlardan birisi de; değerli hocam Prof. Dr. Hayrettin Karaman'dır. “değişen dünya ve İslam” sempozyumunda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi;
Anadolu Platformu'nun 8. Anadolu Buluşmaları kapsamında düzenlediği "Değişen Dünya ve İslam" sempozyumunda konuşan İslam Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Hayrettin Karaman'dan bomba açıklamalar geldi.
Sempozyumda "İslam Dünyasında problemler, çözüm teklifleri, çelişkiler ve uygun usul" konusu ele alındı. İbrahim Özmantar'ın moderatörlüğünü yaptığı oturumda İslam Dünyası var mı? Ümmet nasıl oluşur? Müslümanların yaklaşımları nasıl olmalıdır? Uluslararası Toplum kim için var? gibi konular irdelendi.
"BİRKAÇ SENE HACCA
GİTMEMEK LAZIM"
Oturuma konuşmacı olarak katılan İslam Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Hayrettin Karaman "bu sene Hacca gitmeme tavrını nasıl bulursunuz?" sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi:
"Bence bu sene değil birkaç sene gitmemek lazım. Ben her oraya gittiğimde 'Bu mukaddes emaneti bunların elinden al, ehline ver!' diye dua ediyorum".
"İSLAM DÜNYASI
DİYE BİR DÜNYA YOK"
Bugün yaşadığımız dünyada İslam Dünyasının var olduğuna inanmadığını kaydeden Prof. Dr. Hayrettin Karaman, İslam Dünyasının değil Müslümanların olduğunu söyledi. Hepsi bir Ümmeti teşkil eden, bir devleti olan Darül-İslam'dan söz eden Karaman, İslam Dünyasının o zaman şimdiki gibi bir pasaport, bir vize gerektirmediğini, sınırlarının açık olduğunu anımsattı.
Hilafetin saltanata dönüşmesinin İslam Dünyası için bir kırılma noktası olduğunu belirten Prof. Dr. Hayrettin Karaman "Osmanlı hilafetine kadar bir İslam Dünyası vardı. Sultan Abdülhamit zamanında Açe diye bir memleket vardı. Hilafet merkezinden yardım gidiyordu. TV'de bugün izledim, içim acıdı. Suriye'de bir baba çocuğu ağır yaralanmış, çocuk ölmüş ellerinde. Nerde İslam Dünyası, nerde Arap dünyası? Orada bir akrabalık bağı var. Akrabalık bağına uygunluk İslam'a uygundur. Şimdi ben cevap veriyorum; Yok öyle bir dünya!"
"ÜMMETİ YENİDEN
TESİS ETMEMİZ LAZIM"
Prof. Dr. Hayrettin Karaman sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim bir şekilde o Ümmeti yeniden tesis etmemiz lazım. Şimdi öyle bir organizasyon yapmalıyız ki; çağdaş olacak, uluslararası antropoloğu, sosyoloğu, psikoloğu, akademisyeni, doktoru vs. akıllı insanları bir araya getirip çağdaş Ümmeti nasıl oluşturacağız, nasıl ilerleyeceğiz? Ona bakmalıyız."
BİR KÜLTÜR İNSANI: FAHRİ ÖZPARLAK
BOYKOT
BİR BAYRAM BÖYLE GEÇTİ
OLAYLARA ŞİİRLERİMLE CEVAP
YAZARLAR İFTARDA BULUŞTU
İNSANA SADAKAT YAKIŞIR
ÇANAKKALE RUHU; ANADOLU İRFANIDIR
HEPİMİZE YETECEK KADAR YER VAR DÜNYADA
BUHARİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE İFTAR
İSTİKLAL MÜCADELEMİZ!