BİR KÜLTÜR İNSANI: FAHRİ ÖZPARLAK
Altın yatırımcılar için koruma kalkanı oldu
FOSİL DÜŞÜNCE
Her Kitabın Anlaşılma Rehberi Tek Bir Kitaptır
Tarımın Kalbi Konya’da Attı
SİYASET GERİLİM DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETMELİDİR.
RAMAZANDA KAZANDIĞIMIZ GÜZEL ALIŞKANLIKLARI HAYATIMIZIN TAMAMINA HÂKİM KILMALIYIZ
KONYADA TRAFİK
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
Biri cumhurbaşkanına söylesin, Konya’yı kaybediyoruz
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Gençleri mehdi mi kurtaracak?
Destansı Galibiyet
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
Bazı uygulamalarımızda çift başlılıktan kurtulamıyoruz. Dolayısıyla da hizmette aksamalar oluyor, vatandaşa hizmetin gitmediği anlar yaşanıyor! Bunun adına, “bürokrasi veya bugün git yarın gel” anlayışı diyoruz. Her meseleye, her konuya, samimiyetle, gerçekten hizmet aşkıyla yaklaşılırsa sonuç alınır. Bu da yine ödül olarak geriye döner.
Bu çift başlılıktan bir örnek verecek olursak; İl genel Meclisi ve Belediye Meclisleri’ni gösterebiliriz. Vatandaş, bir işi olduğu zaman, nasıl hareket edeceğini işini nereye ve nasıl yaptıracağını bilmiyordu. Acaba bu iş Belediye Meclsisnin sorumluluğunda mı? Yoksa İl genel meclisinin yetki alanında mı? Büyükşehir; hizmetini diğer taşra ilçelerine kadar götüremiyordu. Burada İl genel meclisi devreye giriyor ve normal olarak hizmette aksamalara yol açıyordu. Bunun için hükümet düğmeye bastı ve Büyükşehir yasa tasarısında değişikliğe gitti. TBMM’den bugün veya yarın yasalaşacaktır. Konuyla ilgili detayı Başbakan şu şekilde verdi;
"Daha önce İstanbul’un kenarındaki köylere doğru dürüst hizmet gidemezken büyükşehirin sınırlarına girince buralar hizmet görmeye başladı. Buralara İSKİ suyuyla kanalizasyonuyla her şeyiyle gidiyor, büyükşehir yoluyla gidiyor. Bunu Türkiye'nin geneline yayalım istiyoruz. 16 şehrin tamamında yapalım. Bu da yetmez 13 il 750 bin nüfusun üzerine çıktığı için büyükşehir il olma hakkı kazandı. Dolayısıyla 29 büyükşehirde biz diyoruz mülki sınırları büyükşehir yapalım."
Belediyelerin Vergi Payı Artırılacak. Başbakan Erdoğan, büyükşehirlerde belediyelerin vergi payını arttıracaklarını, belediye meclisinin yetkilerini de genişleteceklerini ifade etti.
Başbakan Erdoğan, "Bu 29 tane ilde artık İl genel meclisi kalmayacak. Ne olacak, tek meclis olacak o da nedir? Büyükşehir Belediye Meclisi. Büyükşehir belediye meclisi artık il genel meclisinin yaptığı bütün görevleri de üstlenecek. Ve büyükşehirin daha önce yüzde 5 olan vergi payını da yüzde 6'ya çıkarmak suretiyle ayrıca desteği de vermiş olacağız"
Bazı Büyükşehir sınırlarının, il sınırlarına dahil edilmesi demek; o Büyükşehrin, bundan sonra bütün ilçelerin sorunlarıyla ilgilenmesi demektir. yani ilçeler de aynı oranda kaliteli hizmetten nasibini alacak, köyler kalkınacak, gelişecek, modernleşecek, çamurdan, hizmet mahrumiyetinden kurtulacaktır! Ulaşım konusunda sorun yaşanmayacak, Belediye otobüsleri köylere kadar gidecek anlamı taşır!
Şöyle bir düşünelim; bunun neresi kötü? Böylesine bir güzelliğe sadece alkış tutulmaz mı? Bunun neresinde partizanlık var? Neresi; “ülkeye hizmet gitmiyor” düşüncesiyle bağdaşıyor? Ülkedeki bütün insanlar bu tür bir uygulamayı takdirle karşılar.
Millet uyandı! Artık boşu boşuna kürek çekmiyor! Her şeyi yakından takip ediyor, olaylara daha bilinçli, daha görerek ve daha şeffaf olarak yaklaşıyor! Çünkü her şey halkın gözü önünde cereyan ediyor!
BİR KÜLTÜR İNSANI: FAHRİ ÖZPARLAK
BOYKOT
BİR BAYRAM BÖYLE GEÇTİ
OLAYLARA ŞİİRLERİMLE CEVAP
YAZARLAR İFTARDA BULUŞTU
İNSANA SADAKAT YAKIŞIR
ÇANAKKALE RUHU; ANADOLU İRFANIDIR
HEPİMİZE YETECEK KADAR YER VAR DÜNYADA
BUHARİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE İFTAR
İSTİKLAL MÜCADELEMİZ!