HAKİKİ VUSLAT ÖLÜMLE MÜMKÜNDÜR
Araç satışında yetki belgeli esnafımız bu sistemden muaf olsun
Ticari ahlaksızlık enflasyondan daha hızlı yükseliyor
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
İman-Hikmet-Gayret-Tevekkül
ÖZGÜRLÜĞE SELAM SURİYE
AKILSIZ TELEFON
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
YAŞASIN ÖZGÜR SURİYE VE SURİYE HALKI
VAKT-İ MUHABBET
SURİYE’NİN YENİ DÜZENİ İÇİN TAVSİYELER
Nasrettin Hoca’nın İzinde:AKŞEHİR
Hainliğin kitabı yeniden yazılıyor
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
BAĞIŞIKLIĞINIZI BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Frankfurt'taki el sanatları müzesi İznik yapısı tabak ve sürahiler ile 16. ve 17. yüzyıldan kalma İznik yapısı tabak ve sürahiler ile 16. ve 17. yüzyıldan birkaç parça Anadolu halısı, küçük bir koleksiyon meydana getirmektedir.
S2. Dünya Savaşından sonra Almanya'nın doğusunda kalan Pergamon Müzesi, 1957 yılında yeniden düzenlenerek ziyaret açıldı. Adını Bergama'dan alan bu müzenin kuruluşu: 1865 de Anadolu'da bir gezi yapan Alman mühendis Carl Human, Bergama'ya geldiğinde Akropolü gezer. O yıllarda, Akropol'ün yanında bulunan bir kireç ocağında heykel parçacıklarının atıldığını görür. Bu bölgede önemli eserler olabileceğini tahmin eden Human, durumu Almanya'ya bildirir ve Alman arkeologlar kazı yapmaya başlarlar. Kazının ilk bölümünde Bergama krallarından II. Eumenes'in yaptırdığı, Zeus tapınağının bazı kısımları çıkarılır ve paketlenerek Berlin'e gönderilir. Bu gönderilen mimari parçaları 1871 yılında Berlin Devlet Müzesinde tamir edilir. O günden sonra bu müze "Pergamon Museum” adını alır. 2. Dünya Savaşından sonra bir ara Rusya'ya götürülen Bergama Zeus Tapınağı, daha sonra tekrar bu müzeye getirilmiştir. Anadolu Selçuklu devri eserleri, müzenin İslami Eserler Seksiyonundaki 1. salonda sergilenmektedir. 1905 – 1907 yılları arasında Konya'dan götürülmüş 13. yüzyıl Selçuklu devri eserleri burada olduğundan, salonun adı "Konya Salonu” olarak kalmıştır. Konya Beyhekim Mescidinin çini mozaik mihrabı, bu müzenin en önemli eserlerinden biridir. Son yıllarda ustalıkla restore edilen, yazı ve desenlerle süslü bu çini mihrap ile birlikte müzede Beyhekim Mescidinin çift kapaklı ahşap üç pencere kanatı da sergilenmektedir. Ayrıca Konya'daki Sırçalı Medreseye ait altı köşeli ve kitabeli bir duvar çinisi, Konya Alaaddin camisinden getirilen işlemeli ahşap Kuran rahlesi, Karaman'dan getirilmiş kabartma yazılı iki çini parçası, kabartma resimli birkaç taş eser ve Konya Selçuklu sarayının alçı süsleri bu salonda korunmaktadır. Aynı müzenin ikinci salonunda Osmanlı padişahlarına ait tuğralı, altın süsleme fermanlar, 18. yüzyıl bir Osmanlı kaftanı, 16. yüzyıl Anadolu halıları ve 1573 yılında yaptırılmış İstanbul Piyale Paşa Camisine ait olduğu tahmin edilen İznik işi bir çini pano sergilenmektedir.
Almanya'nın Dresten şehrinde bulunan tarih müzesinde, 1683 de Osmanlıların II. Viyana seferinden sonra savaş alanında bıraktıkları silah ve sefer malzemeleri bulunmaktadır. Kara Mustafa Paşaya ait olduğu tahmin edilen sırma işlemeli bir otağ ile bir kılıç, kalkan, hançer, miğfer, zırh, tüfenk ve tabanca o devrin sanat değeri büyük olan savaş malzeme örneklerini günümüze kadar getirmektedir.
ROMANYA'DA TÜRK SANATI
Bükreş Güzel Sanatlar Müzesi ve Etnografya Müzesi ile Romanya'nın öteki şehirlerinde bulunan etnografya müzelerinde, Osmanlı devri halı kilim ve dokumaları, elişleri, el sanatlarından örnekler bulunmaktadır. Yine Bükreş yakınlarında bulunan ve Altınbey Sarayı adı verilen "Mogosaia-Contantin Brinaveanu” sarayında sergilenen Osmanlı eserleri devrinin güzel örneklerindedir.
Bükreş'teki Romanya Halk Cumhuriyeti Devlet Arşivinde bulunan belgeler arasında Osmanlı – Rumen ilişkilerini gösterenler çoğunluktadır. Bunun yanı sıra burada, tezhipli ferman ve beratlar da bulunmaktadır.
Romanya'nın Transilvanya bölgesindeki Brasso Protestan Kilisesinin hazinesinde 16. yüzyıla ait bir Uşak halısı ve 17. yüzyıl tarihli birkaç Anadolu halısı yer almaktadır.
Romanya'yı gezmeye isterseniz şu Rumeli türküleri ile başlayıp sonra Türk mimari eserlerini gezelim:
75. YILLIK GAZETECİLİK İLGİM VE YENİ KONYA GAZETESİ
TÜRKİYE SELÇUKLULARI VE KONYA KİTABI
YILDIZ PORSELEN FABRİKASI (ÇİNİ FABRİKA-İ HÜMAYUNU)
YILDIZ ŞELALE
KONYA’DA MODELİSTLİK – STİLİSTLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI