HAKİKİ VUSLAT ÖLÜMLE MÜMKÜNDÜR
Araç satışında yetki belgeli esnafımız bu sistemden muaf olsun
Ticari ahlaksızlık enflasyondan daha hızlı yükseliyor
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
İman-Hikmet-Gayret-Tevekkül
ÖZGÜRLÜĞE SELAM SURİYE
AKILSIZ TELEFON
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
YAŞASIN ÖZGÜR SURİYE VE SURİYE HALKI
VAKT-İ MUHABBET
SURİYE’NİN YENİ DÜZENİ İÇİN TAVSİYELER
Nasrettin Hoca’nın İzinde:AKŞEHİR
Hainliğin kitabı yeniden yazılıyor
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
BAĞIŞIKLIĞINIZI BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Selçuklu Dönemi
Konya'nın Selçuklularca fethedilip, başkent yapıldıktan sonra, Sille'nin önemi daha da artmıştır. Fetih gelenekleri ve güvenlik önlemleri gereğince şehirdeki Rumlar, kaleden taşraya, yani Sille'ye yerleştirilmişlerdir.
Sultan I. Kılıç Arslan, 1097 yılında Konya'ya gelen l. Haçlı ordusu yüzünden şehri boşaltmış ve dağlara yerleştirmiştir. Bölgeye gelen haçlı ordusu bir süre Konya ile birlikte Sille'yi de talan etmiştir. 1220 - 1237 tarihleri arasında Sille ve Konya'da ciddi bir iskan politikası izlenmiştir, l. Alaeddin Keykubat Dönemi'nde Sille'de yoğun bir gayr-i Müslim nüfusun yaşadığını biliyoruz hatta 1226 yıllında l. Alaeddin Keykubat, Ermenistan seferinden dönerken, beraberinde bir grup Hıristiyan Peçenek Türkünü de getirmiş, Sille'ye yerleştirip azat etmiştir. Bu grup Sultan'ın kiliselere yaptığı bağıştan hisse alma hakkına da sahip olmuş, pek çoğu Sultan Alaeddin tarafından sarayın ve Alaeddin Cami'nin karlarını küremek ve lazım olan hizmetleri yerine getirmekle görevlendirilmiştir. Bu topluluk dinler tarihinde "Ortodoks Türkler” adıyla bilinen bir cemaat meydana getirmişlerdir (Özdener). I. Alaeddin Keykubat Sille ile yakından ilgilenmiş, özel bir önem vermiştir. Bunu, Sille'nin Sultan'ın Konya'daki cami ve dar üş-şifasının vakfı olmasından da kolaylıkla anlayabiliriz. İç kalede kalan ve Sille'ye yerleştirilen Rum nüfusun da gündüz merkeze inip ticaret yaptıkları akşam ise köye döndükleri bilinmektedir. Bu tüccarlar Grek alfabesiyle Türkçe yazıyorlar, Türkçe konuşuyorlardı. Bu topluluk Sille'de Gebran, diğer yerlerde ise Karamanlı diye anılmaktaydı. Konuştukları dil de Karamanlıca olarak geçmektedir.
I. Alaedin Keykubat Dönemi, Anadolu Selçukluları'nın en müreffeh olduğu asırdır. Moğol İstilası'ndan kaçıp Selçuklu payitahtına sığınan ulema ve sanatkarlarla birlikte, Konya ilim ve sanat yönünden bir cazibe merkezi haline gelmiş, güzel sanatların her bir dalı yükselmiştir. Yine bu dönem Müslüman ve Gayr-i Müslim halkın barış ve huzur içinde kardeşçe yaşadığı bir dönemdir.
Osmanlı Dönemi
Fatih Sultan Mehmet, Karamanoğlu Beyliği ile 1361'den beri devam eden çekişmeyi kesin olarak halletmek istiyordu. Bu niyetle, Mahmud Paşa kumandasındaki ordusunu Konya üzerine sürmüş, Akşehir ve Ilgın'ın fethinin ardından, Takkelidağ üzerinde bulunan, büyük stratejik öneme sahip Gevele Kalesi muhasara edilmiş ve ardından Konya ele geçirilmiştir. Sille, üzerinde hakimiyet kuran her medeniyet döneminde önemini korumuştur. Bu dönemde de tarihi İpek Yolu'nun üzerinde olması, sosyo-politik ve sosyo-ekonomik bakımdan yöreye katkı sağlamıştır. Fatih Sultan Mehmed Dönemi'nde ismi "Su Dirhemi” olarak tescil edilen Sille'ye 40 köy, 127 çiftlik bağlı bulunmaktaydı. Sille, Fatih'ten, III. Murad'a kadar uzanan dönem boyunca (1476 - 1584) Konya'ya bağlı bir belde olarak kalmıştır. Ancak XVII, Yüzyıldan itibaren idari statüsü belli olmayan bu belde, Osmanlı'nın kurduğu belediyeler arasında, Bursa, Edirne ve İstanbul'dan sonra gelmektedir. Osmanlı Dönemi'nde de önemli mimari eserlerin yer aldığı Sille'de bu eserlerin başlıcalarını cami, hamam, çeşme ve sivil mimari örnekleri oluşturmaktadır.
75. YILLIK GAZETECİLİK İLGİM VE YENİ KONYA GAZETESİ
TÜRKİYE SELÇUKLULARI VE KONYA KİTABI
YILDIZ PORSELEN FABRİKASI (ÇİNİ FABRİKA-İ HÜMAYUNU)
YILDIZ ŞELALE
KONYA’DA MODELİSTLİK – STİLİSTLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI