HAKİKİ VUSLAT ÖLÜMLE MÜMKÜNDÜR
Araç satışında yetki belgeli esnafımız bu sistemden muaf olsun
Ticari ahlaksızlık enflasyondan daha hızlı yükseliyor
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
İman-Hikmet-Gayret-Tevekkül
ÖZGÜRLÜĞE SELAM SURİYE
AKILSIZ TELEFON
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
YAŞASIN ÖZGÜR SURİYE VE SURİYE HALKI
VAKT-İ MUHABBET
SURİYE’NİN YENİ DÜZENİ İÇİN TAVSİYELER
Nasrettin Hoca’nın İzinde:AKŞEHİR
Hainliğin kitabı yeniden yazılıyor
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
BAĞIŞIKLIĞINIZI BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Kağıdın Mührelenmesi :
Aharlama işleminin kağıda iyice tespiti, kağıt yüzeyindeki pürüzlerin giderilmesi ve kağıdın ilerde çatlamaması için cam veya çakmak taşından yapılmış mühre ile parlatılma işlemine mührelenme denilir.
Aharlanma işleminden geçirilmiş mührelenecek kağıtlardan bir tabaka, damarsız olduğu için genelde ıhlamur ağacından yapılmış, büyükçe ve yekpare, ortası kavisli mühre tahtası veya pesterek denilen tahtanın üzerine konulur. Mührenin rahatça kayabilmesi için kuru sabun sürülmüş bir çuha parçası, kağıt üzerinde gezdirilir. Daha sonra cam veya çakmak taşından yapılmış mühre, çeşitli yönlerden kağıt üzerinde kuvvetle hareket ettirilir. Mührelenen kağıt hemen pırıl pırıl parlar ve ütülenmişcesine dümdüz olur. Mührelen kağıtlar üst üste konularak, ağırlık altında en az bir yıl dinlendirilir. Dinlendirilme işleminden sonra boyanmış, aharlanmış ve mührelenmiş bu kağıtlar, kalemin rahatça hareket edebileceği bir halde kullanılır.
Aharlanmış ve mührelenmiş kağı1lar kullanılmadan önce üzerleri tebeşirli bir çuha parçası ile silinir. Tebeşir tozu, kağıt mührelenirken sürülen sabunun kayganlığını ve ellerden geçen yağı alır.
Mıstar
Yazı sanatında yer alan harf veya harfler topluluğunun satır içinde duruşu ve belli bir çizgi hizasında dizilişi bir takım kurallara bağlanmıştır. Kağıt üzerinde satır çizgilerini belirtmeye yarayan alete mıstar (=satırlık) denilmektedir.
Yazma eserin tertibinde, yazının kaplayacağı sahadaki satır düzeni, bu amaçla kullanılacak kamış kalemin nokta boyuna göre hesaplanarak, sahife büyüklüğündeki bir mukavva üzerine çizgi ile tespit edilir. Satırın başı ve sonu iğne ile delinerek, bu delikler arasına ibrişim cinsi ince iplik gerilir. İlk satırdan başlayıp, son satıra kadar kopuksuz ve düğümsüz olarak gerilmesi, satırın başı ile sonunda dikine ibrişim çekilerek belirlenmesi gerekir.
Yazılacak yazıya göre kağıtlar, mıstar üzerine yerleştirilerek, parmak yardımıyla üzerine bastırılır. Mıstar üzerindeki ibrişimler kağıt üzerinde kabartma çizgiler meydana getirir. Böylece yazılmak istenen metinler kağıt üzerine çıkan bu çizgilere göre yazılır.
75. YILLIK GAZETECİLİK İLGİM VE YENİ KONYA GAZETESİ
TÜRKİYE SELÇUKLULARI VE KONYA KİTABI
YILDIZ PORSELEN FABRİKASI (ÇİNİ FABRİKA-İ HÜMAYUNU)
YILDIZ ŞELALE
KONYA’DA MODELİSTLİK – STİLİSTLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI