HAKİKİ VUSLAT ÖLÜMLE MÜMKÜNDÜR
Araç satışında yetki belgeli esnafımız bu sistemden muaf olsun
Ticari ahlaksızlık enflasyondan daha hızlı yükseliyor
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
İman-Hikmet-Gayret-Tevekkül
ÖZGÜRLÜĞE SELAM SURİYE
AKILSIZ TELEFON
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
YAŞASIN ÖZGÜR SURİYE VE SURİYE HALKI
VAKT-İ MUHABBET
SURİYE’NİN YENİ DÜZENİ İÇİN TAVSİYELER
Nasrettin Hoca’nın İzinde:AKŞEHİR
Hainliğin kitabı yeniden yazılıyor
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
BAĞIŞIKLIĞINIZI BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Bir spor silahları Cirit, elle atılan bir tür kısa mızraktır. Süvarilerin kullandığı bir silahtır. Ciritlerin sapları genellikle ahşap, temrenleriyse metal veya kemikten yapılırdı. Müzelerimizde gümüş ve altın gibi değerli madenlerle zenginleştirilmiş güzel cirit örnekleri bulunmaktadır.
Miğferler
Genellikle "konik külah" biçiminde olan miğferler "peçelikli" ve "siperlikli" olmak üzere iki türdür. 16. yüzyılın ikinci yarısına kadar kullanılmış olan peçelikli miğferler dik veya diyagonal yivlerle süslü şişkin bir gövde ile ince, uzun bir tepelikten oluşmaktaydı. Ön kısımda iki göz oyuğu ile burnu koruyan hareketli bir burun siperliği vardır. Miğferin taban çevresine çelik halkalarla tutturulan zincir örme "peçelik" omuzlara kadar inerek boynu korur.
16. yüzyılın ikinci yarısından itibaren yaygınlaşan siperlikli miğferlerin tepelikleri basık, gövdeleri koni biçimindedir. Bu tür miğferlerde peçeliğin yerini ön, kulak ve ense siperlikleri almıştır. Hareketli burun siperliği bu miğferlerde de mevcuttur. Ayrıca bazılarında sorguç veya tüy takmak üzere bir veya birkaç sorguç yuvası vardır.
16. yüzyılın sonundan itibaren ateşli silahların iyice yaygınlaşmasıyla birlikte miğferler yavaş yavaş tören silahına dönüşmüştür. Bu dönemden itibaren görülen "zemin külah"ın ağız ve tepelik bölümleri madeni parçalarla takviye edilmiştir; üzeri altın yaldızlarla ve gövdesi renkli kadifeyle kaplıdır.
Gene 16. yüzyıldan itibaren Osmanlı tören ve alayların bakır üzerine altın yaldızlı tombak miğferler süslemeye başlamıştır. Genellikle altın ve gümüş kakma teknikleriyle bezenen klasik Osmanlı miğferlerinin baş çemberi ve tepelikleri kûfi ve sülüs yazılarla süslenmiştir.
Yazılarda savaşçıyı düşmandan koruyacak âyet ve dualar, dönemin hükümdarın öven sözler, bazen de yapımcı ustanın adı yer alır. Tombak miğferlerde genel olarak bir sadelik dikkati çeker.
Ancak bir grup tombak miğferde kazıma, kumlama, kabartma gibi teknikerle işlenmiş bitkisel süslemeler ve yazılar görülür.
75. YILLIK GAZETECİLİK İLGİM VE YENİ KONYA GAZETESİ
TÜRKİYE SELÇUKLULARI VE KONYA KİTABI
YILDIZ PORSELEN FABRİKASI (ÇİNİ FABRİKA-İ HÜMAYUNU)
YILDIZ ŞELALE
KONYA’DA MODELİSTLİK – STİLİSTLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI