HAKİKİ VUSLAT ÖLÜMLE MÜMKÜNDÜR
Araç satışında yetki belgeli esnafımız bu sistemden muaf olsun
Ticari ahlaksızlık enflasyondan daha hızlı yükseliyor
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
İman-Hikmet-Gayret-Tevekkül
ÖZGÜRLÜĞE SELAM SURİYE
AKILSIZ TELEFON
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
YAŞASIN ÖZGÜR SURİYE VE SURİYE HALKI
VAKT-İ MUHABBET
SURİYE’NİN YENİ DÜZENİ İÇİN TAVSİYELER
Nasrettin Hoca’nın İzinde:AKŞEHİR
Hainliğin kitabı yeniden yazılıyor
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
BAĞIŞIKLIĞINIZI BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Renkli Taş İşlemeciliği
Estetik açıdan son derece dikkate değer bu taş sanatı da son derece sınırlı ve çoğunca da bina bütünlüğüne göre detay alanlarda uygulanmıştır. Temeli, Selçuklulara, hatta Mezopotamya mimarisine kadar gerilere giden renkli taş işlemeciliğinin Osmanlı dönemindeki en güzel örnekleri kuşkusuz, birer taht şehri olan İstanbul, Edirne ve Bursa'daki cami, medrese, türbe, saray, sebil, şadırvan gibi önemli yapılarda görülmektedir. Bu işlemeciliğin çokça görülen örnekleri cami kapılarının basık kemerlerindeki geçme tekniğiyle yapılanlardır. En mükemmel örnekleri ise 16. Yüzyılda yapılan Şehzade Mehmed Türbesinde, Hırka-i saadet17. yüzyıl yapılarından Revan ve Bağdat köşklerinde, 18. Yüzyıl eserlerinden Nuruosmaniye camiinde, farklı yerlerde ve farklı biçimlerde renkli taş işlemeciliği örnekleri görülmektedir:
Bu tarzın başlıca uygulama alanları,. duvar yüzeyleri, kemer köşeleri, revak kemerleri, küçük çaplı düz tonozlar, kapı kemer, alınlık ve söveleri, türbeler, çeşme ve sebiller ile minare kaide ve gövdeleri, yer döşemeleri olup en güzel örnekleri de kuşkusuz İstanbul'dadır.
Laleli Camiinin duvarlarının iç; Şehzade Mehmed Türbesi,Revan Köşkünün ve Hırka-i Saadet-Dairesinin dış cephelerindeki renkli taş işlemecilikleri, yine Revan Köşkünün eşiklerindeki kakma tekniğiyle yapılan Rumi desenler, bu yapıların mimari üsluplarını etkileyecek oranda uygulanmıştır. Ustalar, milimetrik hesaplarla ,kesip biçtikleri beyaz, siyah, kırmızı, kirli sarı ve yeşil mermerlerden inceli kalınlı silmeleri, levha, kartuş, daire ve geometrik - bitkisel desenli parçaları, gömme, kakma, oyma, geçirme teknikleriyle herhalde çok emekler ve dikkatler harcayarak yerlerine yerleştirebilmişlerdir. Sultanahmet Camii mihrap duvarındaki sekizgen biçiminde istiflenen Kûfi yazılı levha, Laleli Camii, hünkar mahfilindeki siyah mermer üzerine kakma tekniğiyle işlenen tuğra, Yenicami hünkar mahfilindeki duvar panosu, Topkapı Sarayı Hırka-i Saadet dairesinin Sofa-i Hümayun'a bakan duvarları ile Revan Köşkünün diş cephesinin çini kaplamalara kadar devam eden renkli, hareli mermer kaplamaları, aynı zamanda bu yapıların diş etkenlerden korunması bakımından rasyonel uygulamalardır.
75. YILLIK GAZETECİLİK İLGİM VE YENİ KONYA GAZETESİ
TÜRKİYE SELÇUKLULARI VE KONYA KİTABI
YILDIZ PORSELEN FABRİKASI (ÇİNİ FABRİKA-İ HÜMAYUNU)
YILDIZ ŞELALE
KONYA’DA MODELİSTLİK – STİLİSTLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI