SURİYE’NİN YENİ DÜZENİ İÇİN TAVSİYELER
SURİYE’DE YAŞANANLARIN TAHLİLİ
Nasrettin Hoca’nın İzinde:AKŞEHİR
VUSLATININ 751. YILINDA MEVLANA
Hainliğin kitabı yeniden yazılıyor
Faiz indirimleriyle ilgili süreç erkene çekilir mi?
SELFİE Mİ?
ŞEB-İ ARÛS YOKSA ŞEB-İ URS MU?
Zıtlıkların Ortasında Vasatı Bulmak
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
Penaltı Olacak Ne Gördünüz?
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -1-
İNSAN OLMAK VE İNSAN KALABİLMEK İÇİN…
BAŞARI; ÇALIŞMAKLA MÜMKÜNDÜR
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
BAĞIŞIKLIĞINIZI BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN
Bugünlerde araçlarda kış lastiğinin önemi ve zamanı
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
KONTV'de yayınlanan 'Neler Oluyor?' programımım çekimleri için Anadolu'nun kadim kültürüne ev sahipliği yapan, tarihi ve doğal güzellikleriyle insanı büyüleyen Akşehir'deydim. 'Neler Oluyor?' sorusunu Akşehir'den sordum. Nasrettin Hoca'nın memleketinden...
Selçuklu ve Osmanlı'dan miras kalan zenginlikleriyle büyüleyici bir ilçe. Akşehir, her köşesinde mizah ve bilgelik dolu bir hikayeyi fısıldarken, bir yandan da köklü tarihiyle geçmişe ışık tutuyor. Nasreddin Hoca'nın esprileriyle neşelenen şehirde, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok eser karşıma çıktı. Özellikle Hasan Paşa İmaret Camii'nin ihtişamı beni adeta büyüledi. Caminin içinde, Evliya Çelebi'nin kendi el yazısıyla yazdığı kitabe, heyecanımı ikiye katladı. Akşehir'deki Ulu Camii, Taş Medrese ve tarihi Akşehir Evleri ise bu toprakların geçmişine taptaze bir tanıklık sunuyor. Tarihi evleri gezerken kendimi, Tarık Buğra'nın Küçük Ağa romanının sayfaları arasında dolaşıyor gibi hissettim.
Akşehir Gölü, dinginliği ile bir doğa harikası. Gün doğumunda ve gün batımında göl çevresinde yürümek, insanın ruhuna dokunan, unutulmaz bir deneyim. Sultan Dağları'nın eteklerindeki yemyeşil doğa ise bambaşka bir güzellik katıyor bu ilçeye. Tarihte çok önemli bir yere sahip olan Akşehir, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun Batı Cephesi Karargahı'na ev sahipliği yapmış. Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde Büyük Taarruz'un hazırlıkları burada yapılmış. Bu nedenle Batı Cephesi Karargah Müzesi'ni gezmek benim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Müzenin atmosferi, bana bu topraklarda kazanılan özgürlüğün değerini bir kez daha hissettirdi. Tüylerim diken diken oldu diyebilirim. Akşehir mutfağı da tarih kadar zengin. Yöresel lezzetleri ve lezzet kebabının tadı damağımda kaldı. Ve Akşehir kirazı, doğanın cömertliğinin lezzetle buluşmuş hali. Gittiğim mevsim itibariyle kirazı tadamadık ama ilçenin ekonomisine de katkı sağlıyor.
Bu gezi ve televizyon programı çekimim, bana unutulmaz anlar yaşattı. Bir kez daha, "İyi ki bu topraklarda doğdum, büyüdüm ve yaşıyorum," dedim. Akşehir seni çok sevdim, Akşehirliler sizleri daha da çok. Bu güzel şehirde yaşadığım anıları unutmayacağım.
Gerçek Olan Kazanır
Sınırları Zorlarken 2025 Mesajı
Beyşehir Gölü’nde Suyun ve Emeğin İzinde
En Uzun Yolculuk Bir Adımla Başlar
Kızılören’de Bin Yıllık Peynir Şöleni
HAİNLERE İNAT ÇALIŞACAĞIZ!
Güneşin Tuzla Dansı
Konya’da Sazın Hayat Bulduğu Atölye
Değişim Yok, Sen Varsın!
Sinemanın Kalbi Nerede ?