Filistin İçin Çiziyorum

 

Konya, Filistin davasına olan duyarlılığını bir kez daha güçlü bir şekilde ortaya koydu. Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve "Filistin için Bende Varım" sivil insiyatif grubu iş birliğinde düzenlenen "Filistin için Çiziyorum" etkinliği, sanatseverleri Filistin'in yanında yer almak için bir araya getirdi. "Sanat, zulme karşı direnişin kalesi ve hafızasıdır" mottosuyla gerçekleşen etkinlikte, her yaştan insan Filistin için fırçalarını zulme karşı bir silah olarak kullandı. Etkinlik, 7'den 70'e herkesin katılımıyla gerçekleşti. Her bir katılımcı, zulme dur demek ve Filistin halkının yanında olduğunu göstermek için resimlerini çizdi. Ancak bu etkinlikte en dikkat çekenler şüphesiz çocuklardı. Onların saf kalplerinden dökülen duygular, eserlerine yansıdı. Çocuklar, dünyadaki tüm çocukların mutlu olmasını, hiçbir çocuğun bombalar altında kalmamasını istiyordu. İçlerinden geldikleri gibi, hayal dünyalarındaki bu acı gerçeği resimlerine döktüler. Her biri, yaşanan zulme bir nebze olsun ses olma gayesiyle, umut dolu ama buruk resimler ortaya koydu.

Dünya ateş altında. Çocukların ve kadınların üzerine bombalar yağıyor. Bizler, gördüklerimiz ve hissettiklerimizle ses olmaya çalışıyoruz. Şairler şiirleriyle, ressamlar resimleriyle, şarkıcılar besteleriyle zulme uğrayan milyonlarca insanın yanında olduklarını haykırıyor. Sanat, böyle bir şeydir; zulme karşı alkış tutan ellere inat birleşmektir. Hep söylüyorum: Sanat bizi iyileştirecek. Ardımızda bıraktıklarımızla anılacağız. Duruşu olan cesaretimizle, tüm zulümlere karşı verdiğimiz mücadeleyle anılacağız. Bıraktığımız tek miras, insanın duruşu olacaktır.

Tüm dünyanın gözleri önünde çocuklar katlediliyor. Bir millet, sadece Müslüman olduğu için soykırıma uğruyor. Toprakları ellerinden alınmak istenen Gazze halkı, dimdik ayakta, şehadeti bekleyerek tüm dünyaya ders veriyor. İşgale direnen bu yiğit millet, küresel güçlere karşı Allah birdir diye şehadet parmağını kaldırıyor, şehit olmak için bekliyor. Ve Türkiye, dünyada vicdanın sesi olmaya devam ediyor. Çünkü Filistin bizim meselemizdir. Gazze bizim meselemizdir. Mescid-i Aksa bizim Mescid-i Aksamızdır. Kudüs bizim Kudüs'ümüzdür. Sonuna kadar Filistin ve Gazze'deki kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu etkinlik, Konya'nın Filistin davasına olan bağlılığını ve sanatın gücünü bir kez daha gösterdi. Sanat, zulme karşı direnişin en güçlü silahıdır.


Yazarın Diğer Yazıları